Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311919    
Honlapkeszites

Kotorják a Principális-csatorna medrét

A Principális-csatorna áradása rengeteg gondot okozott az elmúlt évek során. A problémát a csatorna medrének benõttsége, feliszapolódása és a védmûvek kiépítésének hiánya okozta. Ezt szeretné megszüntetni az intézkedésével a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.


Ahogy az igazgatóság közleményében olvasható, az elvégzendõ feladatokat két szakaszra osztották, melyekkel megakadályozhatók a csapadékok hatására kialakuló hirtelen árvízi elöntések.
– Az elmúlt években beérkezõ - önkormányzati, egyéni, és gazdálkodók által benyújtott - panaszok miatt sürgõssé, halaszthatatlanná vált a kotrási munkák elvégzése – fogalmaz Gaál Róbert igazgató. Éppen ezért a probléma megoldása érdekében az igazgatóság fokozta a fenntartási munkákat, kotrási tervet készíttetett, és lépéseket tett a munkák pénzügyi fedezetének biztosítására.
A Principális-csatorna tizennégy kilométeres felsõ szakaszán, Magyarszerdahely és Felsõrajk között már elkezdték a kiviteli munkálatokat. Idõjárástól függõen várhatóan tavasszal végeznek, és közel 34 millióba kerül.
A csatorna kilenc kilométeres alsó szakaszán, a kiskanizsai városrész és Bajcsa közötti részen, folyamatban van a kotrási munkák elõkészítése. A terület helyszíni bejárása, a költségek pontos meghatározására már megtörtént. A teljes rekonstrukció költségvetése, mely meghaladja a 100 milliót, jelenleg a jóváhagyás stádiumában van. A jóváhagyás után a munkák azonnali elkezdõdnek. A szakaszon szintén növényzetirtási és kotrási munkákat fog végezni az igazgatóság. A mederben levõ növényzetet, valamint iszapot távolítják majd el. Ahogy a közleményben olvasható, a munkák elvégzése után Nagykanizsa térségében is biztosítva lesz az árvizek akadálymentes lefolyása. MTI Fotó: Varga György

Kanizsa
 2015-01-22 11:47:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül