Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311420    
Honlapkeszites

Átadták a látogatóközpontot (galériával frissítve)

Átadták a Kerékpáros Látogatóközpontot a Csónakázó-tónál, mely a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttmûködési Program keretében megvalósult projekt részét képezi.

– Amikor azon gondolkodtunk, hogy mivel lehetne Kanizsát egy térségi központtá tenni, akkor azon túl, hogy a munkahelyteremtés prioritásként említettük, a másik fõ feladatként azt határoztuk meg, hogy a várost turisztikai központtá is kellene tenni – mondta Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ. Kiemelte, a turizmus jó marketing eszköz. A pályázatok erre nyújtanak alternatívát, hiszen jelentõs beruházási lehetõséget adtak a kerékpáros turizmus fejlesztésére Nagykanizsán és térségében egyaránt. Ennek az egyik része volt az a pályázat, amelynek a segítségével összesen közel 300 kilométer kerékpárutat sikerült kijelölni és építeni. Ennek segítségével két ország szûkebb területén négy várost kötöttek össze. A látogatóközpontot a Csónakázó-tó mellé építették. Ennek segítségével még nagyobb életet tudnak hozni a tó partjára.


Dénes Sándor polgármester hozzátette, a projekt újabb kerékpárutak megépítésére ad majd lehetõséget az Ipari Park irányába. Kiemelte, bízik abban, hogy a város lakói is szívesen jönnek majd le a Csó-tóra, pattannak kerékpárra, és élnek a látogatóközpont adta lehetõségekkel.
A történelmi egyházak képviselõi Fliszár Károly fõesperes és Hella Ferenc református lelkész felszentelték és megáldották a központ épületét, melyet az ünnepélyes szalagátvágás követett.

V.M.

További képek a galériában.2015-01-21 15:27:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül