Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315216    
Honlapkeszites

Gábris Jácint a bevándorlásról

Gábris Jácint Jobbikos önkormányzati képviselõ sajtótájékoztatón osztotta meg gondolatait a Magyarországot véleménye szerint érzékenyen érintõ bevándorlás témakörében.

Mint elmondta: "A bevándorlási kérdés országunkat érzékenyen érinti, különös tekintettel az elmúlt két év aggasztó adataira, melyek szerint 2012-höz képest gyakorlatilag meghússzorozódott a gazdasági és egyéb menekültek száma. (Míg 2012-ben 2.157-en, addig 2013-ban már 18.900-an, 2014-ben pedig 42.777-en jutottak be a hazánkba "menekültként". 2014-ben 2,6 milliárd forintba kerültek nekünk)."


"Hazánkon haladnak át ráadásul a legtöbben, itt található a legjelentõsebb illegális migrációs csatorna. Ez az útvonal Törökország felõl indul, majd Görögországon és Szerbián át érkezik hazánk déli határához, hogy onnan haladjon tovább Ausztrián át Németországba. Magyarországon, ahol közel 5 millió ember él amúgy is nehéz körülmények között, ez tovább rontja a helyzetet.

A lakossági panaszok és a környezõ települések közbiztonságának romlása már önmagában is elegendõ indok ahhoz, hogy zárttá tegyék a menekülteket befogadó állomásokat. Ezzel kapcsolatosan többször is felszólaltak jobbikos országgyûlési és települési képviselõk.

Ne keverjük a két dolgot, ám a fenti probléma mellett szükséges megemlíteni a magyarok kivándorlását is, mivel Õk többnyire nem letelepedni, hanem valóban munkát végezni mennek az adott célországba, és többségük - egyelõre még - hazajön. Ettõl függetlenül óriási problémát jelent a fiatalok és aktív korúak eltûnése a városból, mely látható kiüresedéshez, elnéptelenedéshez vezet, azon túl, hogy helyben nem marad megfelelõ minõségû és mennyiségû szaktudás." - zárta tájékoztatóját Gábris Jácint.

Kanizsa2015-01-16 12:24:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül