Ma 2023. 9 26.
Jusztina, Kozma, Damján napja van.
Látogatók száma : 55983463    
Honlapkeszites

A hétvégén néhol akár plusz 15 fok is lehet

A hétvégén ónos esõre, havazásra is számítani lehet, de ezzel együtt melegszik is az idõ. Helyenként plusz 15 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.


Az országos, középtávú elõrejelzés szerint pénteken hajnalra megerõsödik, az Észak-Dunántúlon és a fõváros térségében pedig viharossá fokozódik a szél. Délelõtt a szél ereje átmenetileg mérséklõdik, de estére az ország északi felén egyre nagyobb területen viharossá fokozódik a szél. Reggelig keleten, északkeleten hószállingózás, havazás várható, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében akár 5 centiméternyi friss hó is hullhat. Nyugatabbra az éjszakai szórványos ónos esõ után a csapadék hajnalra a legtöbb helyen megszûnik. Ezt követõen az országban számottevõ csapadék nem valószínû. Estétõl egyre többfelé kell esõre számítani, északkeleten ónos esõ is elõfordulhat. Reggel mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul a hõmérséklet, fagy már csak keleten, északkeleten várható. A legmagasabb nappali hõmérséklet általában plusz 3 és 8 fok között alakul, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti felén azonban csak 0 fok körül valószínû.
Szombaton hajnal, reggel északkeleten helyenként még ónos esõ is elõfordulhat. Délelõtt még többfelé, délután már csak keleten várható esõ, záporesõ, majd ott is megszûnik a csapadék. Többfelé még továbbra is lehetnek erõs széllökések. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 0 és plusz 6 fok között alakul, északkeleten lehet gyenge fagy. A nappali maximumok keleten plusz 3-9, a Dunántúlon és a középsõ országrészben plusz 10-15 között alakulnak.
Vasárnap délelõtt beborul az ég, és sokfelé várható csapadék. Eleinte esõ várható, majd a déli óráktól kezdve egyre többfelé havas esõre, havazásra lehet számítani. Megerõsödik, helyenként viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között alakul a hõmérséklet. Nappal általában plusz 3-8 fok lehet, de délen akár 9-11 fokig is melegedhet a levegõ. Kora délutántól viszont gyorsan csökkenni fog a hõmérséklet - írta a meteorológiai szolgálat.

MTI - Kanizsa2015-01-08 16:18:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül