Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55396026    
Honlapkeszites

Mások jó példájából okulnak

Közös gondolkodással indítják az évet Murakeresztúron. A cél az, hogy az erõket összeadva a térség hosszú távú fejlõdési pályára állhasson.


2015. január 8-ra Polgár Róbert atya – a 2013-as Év vidékfejlesztõje – workshopra invitálja a környék polgármestereit, vállalkozóit, termelõit és gondolkodóit.

- A mai magyar vidék életében és fenntarthatóságában kulcsfontosságú a saját erõforrásaink minél ésszerûbb és teljesebb kihasználása. Ha jobban körülnézünk, számtalan olyan kezdeményezéssel lehet találkozni, amelyek már bizonyítottan eredményre vezettek. Tanulni a példájukból sohasem késõ.

A rendezvényen egy olyan falu, Gyulaj sikertörténetérõl fogunk beszélgetni dr Németh Nándorral, amely a mélyszegénységbõl fel tudott állni és a helyiek összefogásnak és elkötelezettségének köszönhetõen megtalálták saját útjukat, amely nem rövid és nem egyszerû, de egy fenntartható közösséghez fog vezetni.

Ezen a napon nem csak az elõadók fognak beszélni, hanem a résztvevõket is bevonjuk a konzultációba. Egy interaktív workshop keretében együtt próbáljuk meghatározni a térségünk elõrelépésének útjait. A workshop lebonyolításában dr Eperjesi Tamás, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI), Vidékfejlesztési Igazgatóságának vezetõje lesz segítségünkre. Helyszínül a murakeresztúri Közösségi tér szolgál a Zrínyi Miklós u. 6. szám alatt ahová mindenkit szeretettel várnak - áll a helység plébánosának közleményében.

Kanizsa


 2015-01-06 08:12:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül