Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55411126    
Honlapkeszites

Meghosszabbították a hûtõgépcsere-támogatás határidejét, emelték az összeget

Módosult a hûtõ- és fagyasztócsere-program pályázati kiírása: további 107 millió forinttal támogatja az állam a régi, energiafaló hûtõgépek és fagyasztók cseréjét, a beadási határidõ jövõ február 15-ig tart - közölte a CECED Magyarország Háztartásigép-gyártó és -forgalmazó Érdekérvényesítõ és -képviselõ Egyesülés az MTI-vel.


Tájékoztatásuk szerint így a pályázatra fordítható összeg összesen 795 237 000 millió forintra nõtt, a pályázatonkénti támogatás maximális értéke 5 000 forinttal emelkedett.
Az emelt összeg az A+ energiaosztályú készülékeknél maximum 30 000 forint, az A++ és A+++ energiaosztályú készülékeknél 40 000 forint támogatás jár.
A már benyújtott pályázatokra is érvényes ez a módosítás, így azok a pályázók, akik december 29-e elõtt nyújtották be a pályázatukat, jóváhagyása esetén az emelt támogatási összeget fogják megkapni - áll a közleményben.
A támogatásra bármely magyarországi lakóhellyel rendelkezõ magánszemély pályázhat. A pályázatok kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon (https://uszt-hgcs.hu) keresztül nyújthatók be. Ehhez a pályázóknak rendelkezniük kell ügyfélkapus regisztrációval a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 25-én hirdette meg az "Otthon Melege Program"-hoz kapcsolódó pályázati felhívást (www.kormany.hu, www.emi.hu), ezt követõen október 27-tõl lehet a támogatásért pályázatot benyújtani 2015. február 15-ig, illetve a támogatáshoz rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.
A pályázat eredetileg a nyugdíjasok és nagycsaládosok részére került meghirdetésre, de a tárca a pályázattal kapcsolatos visszajelzéseket mérlegelve módosította a pályázati feltételeket, és minden magyarországi tartózkodási hellyel rendelkezõ magánszemély számára lehetõvé tette a programban való részvételt.
A vissza nem térítendõ támogatás mértéke az új hûtõgép vételárának 50 százaléka, azzal a kitétellel, hogy a támogatás összege A+ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 30.000 forint, A++ és A+++ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 40.000 forint. A háztartási készülék cserével minimum 10 százalékos energia-, vagy minimum 20 kg/év CO2-megtakarítást szükséges elérni. A megtakarítást a pályázat készítésekor a pályázati portál automatikusan számítja a megadott adatok alapján. A pályázati honlapon lehet megtalálni a pályázatban támogatással vásárolható készülékek, valamint a lebonyolításban résztvevõ kereskedõk listáját (https://uszt-hgcs.hu )
A nyertes pályázó a boltban a támogatás összegével csökkentett vételáron vásárolhatja meg az új gépet.
A pályázat felhasználásával mérséklõdik a hazai energiafogyasztás, csökkennek a lakosság rezsikiadásai, továbbá az intézkedés az ország klímapolitikai céljainak megvalósulását is támogatja.

MTI - Kanizsa
 2014-12-30 08:59:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül