Ma 2023. 1 27.
Angéla, Angelika napja van.
Látogatók száma : 54288476    
Honlapkeszites

Karácsonyi adományosztás is a szemléletformálást szolgálja Nagykanizsán

Az Alapítvány az Autista Gyermekekért (ALAUTI) szervezet karácsonyi adományt osztott szét a mai napon az Autista Csoportba járó gyerekeknek. Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) Zala megyei tagszervezeteként is mûködõ ALAUTI az autizmussal élõkhelyi képviseletét, érdekvédelmét látja el, valamint speciális szolgáltatásokat ésszemléletformálást végez.


Az AOSZ országszerte 9 városban szervezett adományosztást a helyi tagszervezetei segítségével, amely keretében összesen 16 kg hagymakarika, 21,6 kg pattogatott kukorica és 176 kg szaloncukor adomány jutott rászoruló családoknak, országosan több mint 160 családnak. A karácsonyi adományosztás valójában több célt is szolgál: az ernyõszervezet egyrészt hagyományt kíván teremteni abban, hogy a rászorulók, és azon belül is az autizmussal élõ rászorulók is adományban részesüljenek, másrészt az adományozás révén a szemléletformálást is segíteni kívánja, mert a szervezet szerint a hátrányos helyzet nemcsak anyagi/gazdasági helyzetben mérhetõ. Az 5 legnagyobb fogyatékossági ág egyikeként definiált autizmus már önmagában hátrányos helyzetûvé teszi az érintett személyt – véli, illetve összegzi tapasztalatait az AOSZ.

Az AOSZ Zala megyei tagszervezeteként mûködõ ALAUTI kuratóriumi tagja, Gyõrfy Anikó úgy nyilatkozott az adományosztás kapcsán, hogy „fontosnak tartjuk az emberek megszólítását ez alkalommal is, ugyanis e figyelemfelhívás révén is segítjük a szemléletformálást. Az autizmussal kapcsolatos minél szélesebb körû edukáció szükségességét a Google nemrég közölt 2014. évi keresési eredményei is indokolják: az autizmus az 5. leggyakoribb „Mi ez?/Mit jelent?” keresõszavak között volt globálisan, amely annak visszaigazolása, hogy az emberek nem tudják mivel jár az autizmus, ugyanakkor egyre többször kerülnek kapcsolatba érintettel.”

Gyõrfy Anikó hozzátette, hogy „A karácsony üzenete, a szeretettel teli elfogadás kísérje végig a következõ évet fõleg azokkal szemben, akik valamely testi/értelmi akadályozottsággal élnek! ”

Az ALAUTI szervezett 15 családdal van közvetlen kapcsolatban, és a mostani adományosztással 13 családot segített.

Kanizsa2014-12-22 10:06:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül