Ma 2020. 1 21.
Ágnes, Agnéta napja van.
Látogatók száma : 44271430    


Honlapkeszites

Köszönet Napja – díjátadással

Évrõl-évre a Köszönet Napján, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület Önkéntes és Tehetséggondozó Pont ünnepi rendezvényén mond köszönetet a civil szervezet azon polgártársainknak, civil közösségeknek, intézményeknek, vállalatoknak, akik önkéntes munkájukkal gazdagabbá, szebbé tették városunkat és környezetét, adakozásukkal segítséget nyújtottak a rászorulóknak.


A Halis István Városi Könyvtár konferenciatermében megjelenteket Lengyák István, az egyesület soros elnöke köszöntötte, majd az erkölcsi elismerésben részesülõk munkáját megköszönve Dénes Sándor polgármester szólt az egybegyûltekhez: ”Mások boldogságában keresni önmagunk boldogságát, a közös boldogulásért élni és dolgozni a humán értékek közül talán a legfontosabb. Mert ez a szemlélet és az ilyen motivációval végzett segítõ és teremtõ munka összegzi magában mindazt, ami emberré tesz minket, ami egyértelmû választ ad arra a kérdésre, hogy mi dolgunk e világon. Hiszen a segítõkészségben, a közös értékeinket támogató, másokért tenni akaró hivatástudatban benne van az önzetlenség, az erkölcsi tartás, az értékek védelme, a hagyományok elismerése és elsõsorban a mások iránti tisztelet és szeretet. Mivel olyan példával szolgálnak, amely az identitásunkról szól, a hosszú távú gondolkodásról, az értelem és az értékek elsõbbségérõl, szemben az érdekek vezérelte gondolkodással.” A polgármester beszédét követõen Preksen László, a König Kft. képviselõje osztotta meg gondolatait a társadalmi felelõsségvállalásról, és arról, miként értelmezik a cégnél ezt a fontos munkát.
Budavölgyi Kálmán, NCKE ügyvezetõ elnöke évértékelõjében beszámolt a nagykanizsai iroda és civil közösségei által végzett tevékenységrõl. Megjegyezte: – fontosnak tartjuk az ilyen találkozókat, hiszen ilyenkor lehetõségünk van a számvetésre, s egy oldottabb, felemelõ hangulatú környezetben a körülmények is jobbak a kapcsolatok kialakítására, továbbfejlesztésére, tervek generálására. Ezért itt is kérem, hogy akinek ötlete, elképzelése van munkánk fejlesztésére, új civil programok kialakítására, ha teheti, keressen fel bennünket a civil irodán is, ami a könyvtár épületének alagsorában található, ahol mindig szívesen látjuk önöket!
A díjak átadása elõtt a díjazottakat a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpadának tagjai köszöntötték mûsorukkal. Az év civil embere idén Fehér Imre, civil önkéntese Zsoldos Tamás pedagógus, civil közössége a Honvéd Kaszinó, civil fiatalja Pávlicz Erika, civil mecénása a Zalai Hírlap, civil szponzora a Kõnig Kft. lett az egyesület kuratóriumának döntése alapján.

B.E.
 2014-12-21 10:00:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül