Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408345    
Honlapkeszites

2016 nyarától 30-40 százalékkal emelkedik a járási hivatalokban dolgozók bére

2016 júliusában bevezetik a közszolgálati életpályamodellt, és 30-40 százalékkal emelkedik a járási hivatalokban dolgozók bére - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter kedd reggel a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.


A miniszter kifejtette: jelenleg 925 ezer közszolgálatban dolgozó embernek utalnak fizetést. Hárommillió adófizetõ eltart 925 ezer közalkalmazottat, ez az arány körülbelül 20-22 százalék - mondta Lázár János, megjegyezve: Magyarországnál versenyképesebb nyugat-európai országokban is jelentõsen kisebb ez a szám.
A miniszter szerint a minisztériumokban, állami fõhatóságoknál vannak sokan. Helyi szinten, például a járási hivatalokban, illetve olyan más állami szerveknél, ahol találkoznak az ügyfelekkel, semmiképpen nem lehet a létszámot csökkenteni - emelte ki Lázár János.
Arról, hogy a Magyar Közlöny hétfõi számában megjelent rendelet szerint a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal december 31-ével megszûnik, azt mondta: a kabinet jól teszi, ha a kormányzati szektorban folyamatosan racionalizál.
Lázár János kitért arra is: az Államreform Bizottság minden területen megvizsgálja, hogy a magyar adófizetõk a befizetett adókért cserébe milyen szolgáltatásokat kapnak. A miniszter példaként említette az adóeljárási törvény, az építési szabályok, valamint az illetékek és bírságok felülvizsgálatát. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte: véleménye szerint a magyar állam túl sok illetéket és bírságot szed be.
Felidézte, hogy január elsejétõl a jelenleg 21 napos átlagos ügyintézési idõt 15 napra csökkentik.
Az a cél, hogy az állami szolgáltatások ne nehezítsék, hanem könnyítsék az emberek életét - emelte ki Lázár János a Kossuth Rádióban.

 

MTI - Kanizsa2014-12-16 10:28:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül