Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415588    
Honlapkeszites

A jövõ héten is folytatódik az enyhe idõ

A jövõ héten folytatódik az enyhe idõ, több helyen továbbra is lehetnek 10 Celsius-fok körüli maximumok. Olykor elõfordulhat kisebb esõ, zápor, megerõsödhet a szél, havazás nem várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.


Hétfõre virradó éjszaka több helyen párássá válik a levegõ, foltokban köd képzõdik. Napközben az addig kevésbé felhõs tájakon is fokozatosan beborul az ég, de számottevõ csapadék továbbra sem lesz. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között várható, délnyugaton lesz az enyhébb az éjszaka. A legmagasabb hõmérséklet az ország nagyobb részén 8-13 fok között valószínû, de az Északi-középhegység térségében és a Fertõ tó környékén csak 3-7 fok várható.
Kedden estefelé néhol már kialakulhat kisebb esõ. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5 fok között, nappal északkeleten csupán 4, míg délnyugaton 11 fok körül alakul a hõmérséklet.
Szerdán nagy területen megerõsödik a szél. Fõként a Dunától keletre lehet esõ. A minimumhõmérséklet plusz 2-6, a maximumhõmérséklet 2-7 fok között valószínû.
Csütörtökre virradóra több helyen megmaradhat az éjszaka képzõdött köd. Elsõsorban az ország északi megyéiben fordulhat elõ esõ. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hõmérséklet plusz 2-9 fok között alakul.
Pénteken fõként az ország északi megyéiben fordulhat elõ esõ. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között, napközben északkeleten 5, délnyugaton 13 fok körül alakul a hõmérséklet.
Szombaton nagy területen megerõsödik a szél. Estefelé néhol kisebb esõ is lehet. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hõmérséklet északkeleten csupán 5, míg délen 14 fok körül valószínû.
Vasárnap csak elvétve fordulhat elõ zápor. Az erõs északnyugati szelet a Dunántúlon olykor viharos széllökések kísérik. A minimumhõmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhõmérséklet plusz 3-8 fok között alakul - olvasható az elõrejelzésben.

 

MTI - Kanizsa2014-12-14 18:30:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül