Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414967    
Honlapkeszites

„Hallgat a felszín, fecseg a mély…”
Kilenc év szorgos kutatómunkájának eredményeirõl számolt be február 18.-án a Honvéd Kaszinó zsúfolásig megtelt tükörtermében Dr. Lánszki Imre ökológus Ruzsinszky Klementina és Lengyák András által szervezett vetítettképes elõadáson.

Megközelítõleg 8000 évre visszamenõleg betekintést nyerhettünk a Kárpát-medence, a Pilis-hegységben lévõ Õs-Budavár, Fehérvár eddig ismeretlen világába. Megtudhattuk, hogy e szakrális helyen a föld mélyében lévõ hõforrások segítségével élték túl õseink a jégkorszakot. Az elõadáson a természettudomány segítségével megerõsítést nyert a Dalai láma állítása, amely szerint a Pilis-hegységben csakra pontok találhatók. Különleges erõt, töltést kapnak itt mindazok, akik képesek a kiáramló energiát felismerni és azzal kellõképpen gazdálkodnak.

Ettõl az energiától fizikai és mentális állapotjavulás érhetõ el. Már Krisztus elõtt 1100 évvel ebben a térségben városállam virágzott, mely Sicambria néven vált ismertté. Nem véletlen, hogy õsi váraink, többek között a Királynék vára, Õs-Budavára, Fehérvár, a Pilisben és vonzáskörzetében épültek. Számos kolostor, templom, királyi fürdõ, temetkezési hely maradványa található az egykori Sicambria területén. Bizonyíthatóan itt volt a Magyar államiság elsõ világközpontja. Eddigi kutatások alapján a térségben keresendõ Attila király és Árpád vezér sírja is. Dr. Lánszki Imrétõl megtudhattuk még, hogy e kutatásához természettudományi, történettudományi, régészeti tanulmányokat végzett az ásatásain fellelt anyagok azonosítása, társítása, párhuzamba állítása céljából. A kivetített képeken az érdeklõdõk megtekinthették a kutatási területrõl elõkerült több ezer éves leleteket, ékelt köveket és a még csak részben feltárt barlangrendszer járatait. A több évezredre visszatekintõ vizuális kalandozás után Dr. Lánszki Imre készséggel válaszolt a hallgatóság által feltett kérdésekre.
(czene


2009-02-23 08:53:24


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül