Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311790    
Honlapkeszites

Biztonságra vágynak a magyar álláskeresõk

A munkahelyek megbízhatósága és stabilitása a legfontosabb szempont a magyar alkalmazottak számára - derül ki a Decoding Global Talent kutatás magyar partnere, a Profession.hu online álláskeresõ portál eredményeibõl, amelyrõl közleményben tájékoztatta az MTI-t.


A biztonság 9,59 pontot kapott azon a tízes skálán, amelyben a portál által 5144 megkérdezett ember a munkahely megítélése során szóba jövõ szempontokat értékelte.
A munkahellyel szemben támasztott általános elvárások leginkább az ukrán munkavállalók preferenciáihoz hasonlítanak, de a munkahely megbízhatósága egyik környezõ országban sem fontos annyira, mint Magyarországon.
A válaszadók számára a második legfontosabb szempont, hogy megfelelõ elismerést kapjanak a munkáért, míg a vonzó fix fizetés csak harmadik helyet szerezte meg a listán.
A felmérés szerint a szomszédos országok többségénél a pozitív visszajelzés elsõ helyre került és szinte mindenhol benne van az elsõ három legfontosabb elvárásban.
A román és a szlovák dolgozóknak a munka elismerésén kívül nagyon fontos a tanulási és fejlõdési lehetõség, amit a magyar válaszadók nem soroltak az elsõ 10 legfontosabb szempont közé.
Az osztrák és a cseh megkérdezettek pedig érdekes munkakörre vágynak, ami a magyarok számára a kilencedik legfontosabb tényezõ volt.
A kutatás a különbözõ kompenzációk fontosságát vizsgálva megállapította, hogy a magyar válaszadók a vonzó fizetést tartják a legfontosabbnak, ezt követi a fizetett szabadnapok mennyisége, majd pedig a különféle biztosítási csomagok, legutolsó helyen pedig a vállalati autó szerepel a listán.

 

MTI - Kanizsa2014-12-13 10:48:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül