Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795540    
Honlapkeszites

Színes programokkal teli Családi Hétvége a Kanizsai Kulturális Központban

Nem volt kérdés, hogy az év legmeghittebb ünnepét megelõzõ készülõdésben, az adventi idõszakban is családi hétvégével fogják várni a családok minden tagját a legkisebbektõl a szépkorúakig a Kanizsai Kulturális Központba. A Családi Hétvégék rendezvény sorozatról Horváthné Gelencsér Editet, a HSMK intézményegység-vezetõjét, a rendezvény fõ koordinátorát kérdeztük.

– Mi volt az elképzelés a „családi hétvégék” rendezvény sorozat életre hívásakor?
– Szerettünk volna olyan programokat szervezni, amin a családok együtt vehetnek részt, közösen és nem utolsó sorban hasznosan töltik el együtt a hétvégéjüket. Ezért szolgálunk olyan komplex program mix-el ezeken a hétvégéken, amiken a kicsik, a szülõk, a nagyszülõk és a fiatalabb korosztály is talál számára érdekes programokat.


– Hogyan oszlanak meg ekez a programok?
– Ez minden családi hétvégén más-és más szisztéma szerint zajlik és természetesen az adott hétvége programjai is befolyásolják. Ez évi utolsó Családi Hétvégénk december 12-13-ára, péntek estére és szombati napra esik, melyet a Medgyaszay Házba és a HSMK-ba szervezünk.
– Milyen rendezvényekre számíthatunk ez alkalommal?
– December 12-én, pénteken a HSMK-ban, 17 órai kezdettel a kézmûvesség iránt érdeklõdõknek szövõ-és foltvarró bemutató tartunk, illetve szintén 17 órai kezdettel nyílik meg Brodácsné Lukács Mária ternészetfotó kiállítása is. December 13-án, szombaton, délután 15 órakor a Kiskanizsai Pipitér Óvoda lurkóinak adventi mûsora tekinthetõ meg, majd a játszóházban karácsonyi ajándékok és mézeskalács készítés várja az alkotni vágyókat, Bánfalvi Andrea segítségével.
A Medgyaszay Házban december 13-án, szombaton reggel 9 órától második alkalommal kerül megrendezésre az Õsz-Téli Gyermekruha és Játék BÖRZE. Az elsõ alkalom sikerén felbuzdulva – és természetesen az érdeklõdõ anyukák kérésének eleget téve – azt gondolom kijelenthetjük, hogy ez egy sikeres és hiánypótló kezdeményezés részünkrõl, melyet a jövõben is folytatni kívánunk majd.
A Bababörzét követõen – szintén 13-án este – a fiatalabb, zene kedvelõ korosztályt várjuk a Medgyaszay Házba, ahol 20 órai kezdettel a 30Y zenekar fog koncertet adni. Az élõ koncerthez a hangulatot meglepetés elõzenekar fogja megteremteni, akinek a kilétét egyelõre nem szeretnénk elárulni.
– Hol tájékozódhatnak bõvebben az érdeklõdõk az Adventi családi hétvégérõl?
– Mint ahogy azt mindig is szoktuk, plakátokat, szóróanyagot helyezünk el a város több pontján is. Ezen kívül a facebookon, ahol „KKK-Kanizsai Kulturális Központ” néven találnak meg bennünket, valamint a honlapunkon, a www.kanizsaikultura.hu név alatt is részletesen olvahtnak a programsorozatról. De természetesen a HSMK-ban és a Medgyaszay Házban mûködõ információs pultoknál is szívesen adnak tájékoztatást a kollégák akár személyesen, akár telefonon.2014-12-02 08:58:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül