Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314904    
Honlapkeszites

Önkormányzat 2014 - Közzétette az ÁSZ a sajtótermékek tájékoztatóit megjelentetett politikai hirdetésekrõl

Közzétette honlapján az Állami Számvevõszék (ÁSZ) a sajtótermékek tájékoztatóit az önkormányzati és a nemzetiségi választási kampányban megjelentetett politikai hirdetésekrõl - közölte az ÁSZ pénteken az MTI-vel.


A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a törvény értelmében az önkormányzati választást megelõzõ kampányidõszakban politikai hirdetést csak azok a sajtótermékek tehettek közzé, amelyek elõzõleg eljuttatták hirdetési szolgáltatásaik árjegyzékét az ÁSZ-nak. Ezt 366 nyomtatott és 232 elektronikus sajtótermék tette meg.
A nyilvántartásba vett sajtótermékeknek a választást követõ 15 napon belül tájékoztatniuk kellett az ÁSZ-t a közzétett politikai hirdetésekrõl. A tájékoztatásnak tartalmaznia kellett, hogy az adott sajtótermék az egyes jelöltek és jelölõszervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mikor és milyen terjedelemben tette közzé.
Öt sajtótermék - a Csáti Újság és a Megálló Napilap, valamint a sajomente.hu, a www.felegyhazitv.hu és a www.iveszprem.hu - nem küldte meg a politikai hirdetésekrõl szóló tájékoztatóját - közölte az ÁSZ.

 

MTI - Kanizsa2014-11-28 14:13:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül