Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320097    
Honlapkeszites

MSZP-sek a kormány 2015-ös költségvetésérõl

Dr. Fodor Csaba, a Magyar Szocialista Párt Zala Megyei Területi Szövetségének elnöke és Teleki László országgyûlési képviselõ pénteki közös sajtótájékoztatóján a kormány jövõ évi költségvetési tervezetérõl mondta el véleményét.


- Az MSZP nem támogatja a 2015-ös államháztartási költségvetést – kezdte tájékoztatóját Teleki László. Egyúttal meg is indokolta, miért. Ugyanis – mint az országgyûlési képviselõ kihangsúlyozta – a gyermekszegénységet nem megfelelõ módon kezelik.
- 20 milliárd forinttal csökkentették a gyermekétkeztetésre szánt pénzt. A magyar állam pedig ez ügyben nem vonhatja ki magát a felelõsség alól, hiszen abban élen jár az ország, hogy itt él a legtöbb szegény gyerek. Levette a kormány a kezét róluk – fogalmazott Teleki László.
Majd arra tért át, hogy „az oktatás területén szintén problémák vannak”.
- 30-32%-al kevesebb pénzt kapnak az oktatási intézmények, különösen a felsõoktatás. Ugyanis nem akarják, hogy Magyarországon sok értelmiségi legyen. Amit a miniszterelnök úr megfogalmazott, hogy a minél több szakmunkás legyen az országban, ez jó dolog. De meg kell hagyni az átjárhatóság lehetõségét: aki szakmát akar tanulni, annak biztosítani kell erre a lehetõséget, aki pedig diplomát akar szerezni, annak pedig arra. Egyébként mind két oldalon pénzelvonás van.
A pedagógusbérekrõl azt mondta, hogy utoljára 2002-ben volt 50%-al megemelve a bérük.
- Éppen ezért nem lehet azt kijelenteni, hogy a pedagógusok vannak ma a legjobban megfizetve – közölte az országgyûlési képviselõ.
A foglalkoztatási helyzettel kapcsolatban - ahol Teleki László szerint szintén problémák vannak - pedig annak adott hangot, hogy e téren „katasztrofális a helyzet”.
- Azt mondják, hogy ilyen jó nem volt az elmúlt 10-12 évben a foglalkoztatottak aránya, mint most. Pedig csak kozmetikázás megy a foglalkoztatásban: a 200 ezer fõvel, akik közfoglalkoztatottak. Lehet velük „javítani” a KSH adatokat, de magát a foglalkoztatás kérdésére ez nem megoldás.
Teleki László elmondta: a kis-és középvállalkozásokat kellene megerõsíteni, hogy a tartós foglalkoztatás megoldott legyen.
- Negyedik terület, amivel kapcsolatban problémáink vannak, az egészségügy. Ide jóval több pénz kellene: a szûrésekre, a mûtétekre, és a szociális-egészségügyi dolgozók béremelésére.
Nagykanizsa vonatkozásában pedig azokról az önálló képviselõi indítványairól beszélt, amiket „a város fejlõdése érdekében” nyújtott be az országgyûlési képviselõ.
- Nagykanizsa úthálózatára 1 milliárd forintot, a Förhénci-hegy ivóvíz-ellátására 35 millió forintot, a Bogdán János Cigány Kisebbségi Házra 68 millió forintot, a Palini Közösségi Házra pedig 35 millió forintot kértem – zárta tájékoztatóját Teleki László.

Majd Dr. Fodor tett közzé felhívást. Miszerint az MSZP idén is adományokat gyûjt a rászorulók részére, a közelgõ ünnepekre.
- Aki úgy gondolja, hogy tud segíteni a nehéz sorsú embereken – legyen az ruha, cipõ, takaró – az Erzsébet tér 18-as szám alatt lévõ MSZP irodába leadhatja adományát, mindennap, 16-18 óráig.

Sz. Zs.2014-11-28 12:21:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül