Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400118    
Honlapkeszites

Európai Magyarország megteremtéséért
Az SZDSZ az Európai Parlamenti választások kampányában arra helyezi a legnagyobb hangsúlyt, hogy megtalálják legalább azt a 200001 szabaddemokrata szavazót, akik számára fontosak azok az értékek, amelyeket a szövetség képvisel ma egyedül Magyarországon – hangsúlyozta Léderer András, az SZDSZ országos ügyvivõje, az Új Generáció elnöke a kampánynyitó sajtótájékoztatóján.

Ezekben az értékekben semmi új nincs, ezen értékek mentén jött létre húsz évvel ezelõtt a rendszerváltást megelõzõen a szabaddemokraták szövetsége – folytatta Léderer András. Ilyen értékek, a szolidaritás, a szabadság szeretete, tisztelete, a tolerancia, a valódi szabad verseny, és természetesen egy minden szempontból európai Magyarország megteremtése. Sokan azt gondolták az elmúlt hónapokban, a liberális pártnak nincs helye már a közéletben, a legfontosabb célkitûzéseit elérte, a legfontosabb alapértékeit pedig átvették a nagyobb pártok. Az elmúlt két hónap ékesen bizonyította az ellenkezõjét.

A nagy pártok nemhogy nem vették át legalapvetõbb értékeit, hanem ezzel szöges ellentétben cselekszenek. Biztosak benne, hogy az országban van 200001 olyan szabaddemokrata ember, akik nem kérnek az indulat alapú politizálásból, nem kérnek a bélyegzésbõl, a kollektív bûnözés elméletébõl, a semmit meg nem oldó, naponta változó miniszterelnöki kampánylózungokból. És nem kérnek az egyébként fedezetlen adócsökkentéssel kampányoló jobboldali populizmusból sem. Bíznak benne, hogy június után is folytathatja munkáját az SZDSZ listáját vezetõ Szent-Iványi István, EP-képviselõ. A listán szerepel az SZDSZ több alapító tagja, az értelmiségi holdudvaruk egyik legemblematikusabb figurája, Konrád György író, és rajt van a listán az a Mohácsi Viktória, aki fáradhatatlanul küzdött az elmúlt négy és fél évben az EP-ben az összeurópai cigányság felemelkedéséért. Biztosak benne, hogy elegen lesznek azok a liberális szavazók, akik nem kérnek egy antiliberális Magyarországból.
B.E.

2009-02-17 08:08:50


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül