Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400729    
Honlapkeszites

Karádi Ferenc: A város vezetésének határozott szándéka, hogy a lehetõ legjobb minõségben felújított uszoda kerüljön átadásra

Nagykanizsa Megyei Jogú Város uszodájának felújításával a városvezetés egy jobb, szebb és biztonságosan használható létesítményt szeretne visszaadni mindazok számára, akik ezt az objektumot úszásra, pihenésre, vagy éppen sportolásra kívánják a jövõben is igénybe venni.


Annak az EU által finanszírozott pályázati forrásnak, amelynek keretein belül ez a cél megvalósítható, számos mindenki számára kötelezõ érvényû kötöttsége van. Ezeknek a feltételeknek, csak minden elemében alátámasztott, az elvégzendõ feladatok mûszaki tartalmával összehangolt munkavégzéssel lehet megfelelni. Minden más esetben a pályázati forrás igénybevételének lehetõségét kockáztatná a beruházó.
A munkaterület átadását követõ bontási munkálatok több olyan, akár életveszélyes helyzetet is feltártak, amelyek azonnali beavatkozást igényeltek. A szükségessé vált, haladéktalanul elvégzett vizsgálatoknak, valamint a szakemberek által megfogalmazott javaslatoknak megfelelõen a korrodált, vagy az építés idõszakában még modern megoldásúnak számított, mára már teljesen tönkrement felületek helyreállítását haladéktalanul el kell végezni. Az uszoda további biztonságos mûködtetése csak így lesz biztosítható.
Mindezek a projekten belüli és azon kívüli feladatok idõigényesek, tervet, kivitelezõt, forrást kellett hozzájuk biztosítani. Ezekben az esetekben összehangolt, gyors és hatékony intézkedések sorozatával segítették a döntéshozók a kivitelezés mielõbbi befejezését.
Azok a minden szakmaiságot nélkülözõ, csupán a konfliktusok mesterséges gerjesztését szolgáló politikai megnyilatkozások, amelyek néhány szereplõ részérõl ebben az ügyben is napvilágot láttak, rosszindulatúak és valótlanok.
A beruházás szükséges forrása a város költségvetésében a projekt indításának kezdete óta biztosított volt, a pályázat elbírálása törvényes határidõn belül megtörtént. Minden kötelezõen elõírt, az eljárásokkal kapcsolatos határidõt úgy kellett betartani, hogy azok a maximális idõt vették igénybe, rövidítésre nem volt lehetõség.
Nagykanizsa város vezetésének határozott szándéka az, hogy a lehetõ legjobb minõségben felújított, a biztonságos mûködtetés alapját szolgáló mûszaki feladatok végrehajtása után kerüljön átadásra az uszoda a használók számára.
 

Karádi Ferenc alpolgármester2014-11-20 16:44:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül