Ma 2023. 3 26.
Emánuel, Emánuéla, Larissza napja van.
Látogatók száma : 54781199    
Honlapkeszites

Vívás utánpótlás: Osvald döntõzött

A Vasas klubjának Kovács Pál Vívótermében rendezték az ifjú kardozók számára junior válogatót (17-20 év), melyen a Nagykanizsai TE 1866 vívó szakosztályának vívói is pástra léptek. Férfi kardban Dobó István, nõi kardban pedig Osvald Anna (képünkön) és Flumbort Sára indulhattak Nagykanizsáról.
Férfi kardban (47 induló) Dobó a csoportküzdelmek után 4/2 mérleggel ment tovább, amivel a 32 között kiemelt volt. A 16-ba jutásért a BVSC-s Nagyot gyõzte le 15-9-re, a 8-ba kerülésért válogatott csapattársával, az MTK-s Péch-vel, aki jobbnak bizonyult nála (15-10), így Dobó a 11. helyen zárt.


Nõi kardban (29 induló) a csoportküzdelmek eredményei során Osvald 3/1, Flumbort pedig 2/3-as mutatót ért el és mindketten továbbjutottak, Osvald például kiemeltként, ezért nem vívott a 16 közé jutásért. Flumbortnak vívnia kellett és a Kárpáti vívóját, a korábbi válogatott Drajkót verte 15-9-re. A 8 közé jutás Flumbortnak nem sikerült (16. hely), Osvald viszont nyert, a "kertvárosis" Kern ellen 15-11-re. A négy közé kerülés már nem sikerült Osvald Annának, a késõbbi gyõztes Záhonyi Petra búcsúztatta 15-10-re, ezzel Anna a 8. helyen végzett.

- A válogatón szerzett eredmények vegyes érzelmeket váltottak ki szakmai stábunkból - kezdte Piecs Adrienn szakosztályvezetõ. - Osvald Anna a döntõs helyezésével javított és megerõsítette a helyét, azaz indulhat a következõ junior Világkupán Dormagenben. Dobónak a válogatón szerzett eredménye elmaradt a vártaktól, viszont a ranglistán tartja még a válogatottságot érõ harmadik helyét összetettben, ami mindenféleképpen pozitív. A következõ megmérettetés a korosztályában neki is a németországi Világkupa lesz, ahová a válogatottal utazhat szövetségi költségen. Elõtte november 21-22-én azonban egy nagy világversenyen léphet pástra István, mivel a szövetségi edzõ lehetõséget adott a hazai legjobb négy juniornak, hogy a rangos budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti Felnõtt férfi kard Világkupán indulhasson. Itt a jelenlegi világranglista legjobbjai fognak pártra lépni és a versenyzés mellett bizonyosan nagy élmény lesz Istvánnak, hogy olimpiai- és világbajnokokkal versenyezhet együtt. Jómagam versenybíróként veszek rész a versenyen, de fél szemmel majd igyekszem figyelni a magyar küldöttséget, köztük tanítványomat, Dobó Istvánt is.

P.L.2014-11-19 12:09:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül