Ma 2023. 9 30.
Jeromos, Honória, Hunor napja van.
Látogatók száma : 56006292    
Honlapkeszites

Bárdosi Gábor: Sajtónyilatkozat
Dr. Kovács József, a Kanizsai Dorottya Kórház, a város képviselõtestülete által 2008. december 18-án leváltott fõigazgatója, a nyilvánossághoz eljutatott közleményében valamiért fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az általam elkészített határozati javaslat nyomán került menesztésre. A burkolt vádakat ezúton is szeretném visszautasítani.

Szeretném leszögezni, bár a fõigazgató felmentését megalapozó javaslaton valóban az én nevem szerepel, ám annak napirendre vételét, és az abban foglalt határozati javaslatot a képviselõtestület minõsített többséggel fogadta el. Ha a képviselõk jelentõs többsége nem lett volna meggyõzõdve arról, hogy az elõterjesztésben felsorolt problémák orvoslásának az egyetlen, hatékony és gyors módja a fõigazgató leváltása, bizonyára nem szavazzák meg az általam elõterjesztett javaslatot.

Lassan két hónappal a fõigazgató leváltása után, és az azóta birtokomba jutott információk alapján kijelenthetem, ma is ugyanezt javasolnám a testületnek, s ebben csak és kizárólag a kanizsai kórházhoz tartozó 114 ezer ember érdekének védelme vezérel.
A tegnapi napon tudomásomra jutott, hogy a kórház korábbi, még mûködõképes állapotban lévõ CT-jét egyszerûen kidobták, miután a kovásznai egészségügyi intézmény financiális okokból nem fogadhatta be azt.
Már az elsõ pillanattól nyilvánvaló volt, hogy egy akkora település, mint testvérvárosunk, nem remélhet egészségügyi intézménye számára olyan mértékû állami egészségügyi támogatást, amely egy ilyen gép rentábilis mûködését lehetõvé teszi. A keszthelyi kórház is hasonló okokból utasította vissza a felajánlást, de megbízható forrásokból tudom, lett volna a környéken egészségügyi intézmény, amely a még mûködõképes berendezést elfogadta volna, ám õket valamiért nem kérdezték meg errõl. Ehelyett a korábbi kórházi vezetõk inkább kidobatták azt a gépet, amely két éven át még a kanizsai kórház számára is tiszta bevételt hozott volna, és újat vásárolt az intézmény.
Véleményem szerint helytelenül jár el az a kórházi vezetõ, aki az adófizetõk jelentõs áldozat-vállalása nyomán a kórház tulajdonába kerülõ, még mûködõképes berendezések további hasznosításáról nem gondoskodik, s nem tesz meg mindent a még meglévõ értékek megmentése érdekében.
Nagykanizsa, 2009.02.06.
Bárdosi Gábor, az MSZP önkormányzati képviselõje, a Szociális és Egészségügyi Bizottság tagja


2009-02-16 08:29:14


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül