Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410980    
Honlapkeszites

140 éves a Zalaegerszegi Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság

A Zalaegerszegi Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság 140 éves jubileumi ünnepségét tartjuk Zalaegerszegen a Mindszenty téren.
A megemlékezés szombaton délelõtt kilenc óra harminc perckor a Mária Magdolna Plébániában megtartott Szentmisével kezdõdik, ezt követõen ünnepi megemlékezés és koszorúzás lesz.


Az ünnepség részeként, tûzoltó gépjármûvek felvezetésével gyalogmenetben fog átvonulni az ünneplõ közönség a tûzoltó laktanyához, ahol a vendégek betekintést nyerhetnek a tûzoltók életének mindennapjaiba, megtekinthetik a munkájuk során használt készenléti szereket. Délután során a nyugdíjas tûzoltó kollégákat látják vendégül a tûzoltó-parancsnokságon nyugdíjas találkozó keretein belül.

Az esemény kiemelten fontos a Zalaegerszegi Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság életében. A tizenkilencedik század végén megalakult kis egyesületbõl az elmúlt száznegyven év változásai, fejlõdései következtében, országosan az egyik legjobban felszerelt, a térség egyik legmeghatározóbb tûzoltóságává, regionális mentõbázisává vált a maga vegyi és mûszaki mentõ konténereivel és hatvan tonnás darujával. Zalaegerszegen közel száz tûzoltó teljesít szolgálatot, hogy a megyeszékhely és a környezõ települések lakosainak mentõ-tûzvédelmét biztosítsa a nap minden percében. A tûzoltók a ami napig ugyanabból a laktanyából indulnak segíteni, ahonnan száznegyven évvel ezelõtt is tették.

Minden érdeklõdõt sok szeretettel várunk ünnepségünkre!

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság2014-11-13 11:41:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül