Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044574    
Honlapkeszites

Varga György kiállítása a palini iskolában

Ebben a tanévben második alkalommal nyílt kiállítás a Palini Általános Iskolában. Az intézmény dolgozói a tárlatokkal példaképeket szeretnének állítani a gyerekek elé, hogy nyitott, értékes embereket neveljenek belõlük. A Magyar Távirati Iroda (MTI) fotósának, Varga Györgynek a fotói és munkássága méltó ehhez az elképzelésekhez. Nyitottságával, maximalizmusával és egyedi gondolkodásmódjával példaképe lehet a fiataloknak és inspirálhatja õket abban, hogy mindig többek, és jobbak akarjanak lenni.


– Az MTI fotóriporterének lenni egy rang. Ez a kiállítás bizonyíték arra, hogy Kanizsán is élnek olyan emberek, akik a munkájukkal, az életvitelükkel vívták ki a tiszteletet. Varga György képeibõl most csak egy nagyon kis szeletet láthatunk. De ez a kis szelet is bizonyítja azt, a készítõjük maximalista, igényes ember, aki figyel arra, hogy milyen munkát ad ki a kezébõl – mondta elöljáróban Magyar Ferenc igazgató. Majd hozzátette, szerencsés ember, hiszen a munkája a hobbija, abból él, amit szeret. Ezt nagyon kevesen mondhatják el magukról.
A tárlatot Szakony Attila fotóriporter nyitotta meg. Elmondta, a képeken a város egy-egy ismert pontját, valamint az élet egy-egy ismert momentumát, ahogy a villámlás is, láthatják.
– De ezek a fotók azért különlegesek, mert készítõjük úgy próbálja megmutatni nekünk az általunk is jól ismert, nap mint nap megtapasztalt dolgokat, ahogy mi még nem láthattuk. Különleges pillanatában kapja el ezeket a momentumokat. Megnézhetjük az Erzsébet teret, Erzsébet királynõ szobrát más perspektívából. Ehhez alázat, igényesség és rengeteg munka kell – méltatta a képeket Szakony Attila.
Varga György a kezdetekrõl és a képek születésérõl mesélt. Elmondta, az Adrián nyaraltak, amikor meglátta a tengert és szerette volna lefényképezni édesapja gépével, de õ rászólt, hogy csak a fényképészek tudják lefotózni. Ekkor kezdõdött minden. Meg szerette volna mutatni, hogy õ is képes rá.
– Mindig mást szerettem volna csinálni, mint amit mások tettek, és amit lehetett. Soha nem elégedtem meg azzal, ami éppen volt – emelte ki. Hozzátette, az MTI szabad kezet ad neki abban, hogy egy témán akár több napot is dolgozzon.
A kiállítás november közepéig tekinthetõ meg a Palini Általános Iskolában.

V.M.
 2014-11-07 11:00:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül