Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357369    
Honlapkeszites

Kedden indul a kazáncsere-pályázatok befogadása

Keddtõl lehet pályázni lakossági fûtéskorszerûsítésre, a beadási határidõ régiónként eltérõ.


A pályázatkezelõ ÉMI Nonprofit Kft. honlapján található tájékoztató szerint október 28-ától a közép-magyarországi régióból nyújthatók be a pályázatok, ezt követi majd az észak-alföldi, a dél-alföldi, az észak-magyarországi, a közép-dunántúli, a nyugat-dunántúli, valamint a dél-dunántúli régió.
A rendelkezésre álló keretösszeg egymilliárd forint. A forrást a népesség aránya szerint osztották meg a régiók között.
A pályázat keretében minden olyan, a kazáncserével összefüggõ tevékenység támogatható, amelynek szén-dioxid-kibocsátás csökkentése számítható, illetve energiamegtakarítást eredményezõ hatása energetikai számítással és energetikai tanúsítással igazolható.
Az elnyerhetõ állami támogatás lakásonként legfeljebb az elszámolható költség 40 százaléka lehet, de maximum bruttó 650 ezer forint.
Pályázatot benyújtani legfeljebb 4 lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépület részét képezõ, önálló gépészeti egységgel rendelkezõ lakás korszerûsítésére lehet. Az egyes lakások tulajdonosai önállóan jelentkezhetnek.
Pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon (http://zfr–kazancsere.hu) keresztül nyújthat be a kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkezõ természetes személy, amennyiben õ a megvalósítás helyszínéül szolgáló ingatlan tulajdoni lapján szereplõ tulajdonos.
Jelentkezni 2015. január 31-éig, vagy a keret kimerüléséig lehet.
Az államilag támogatott hûtõgép- és fagyasztócsere-programra hétfõtõl lehet benyújtani a pályázatokat.
Szerdától indul a pályázatok beadása a nyílászárók cseréjére.
A három lakossági energiahatékonysági pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatás áll rendelkezésre.

 

MTI - Kanizsa2014-10-28 02:33:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül