Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314733    
Honlapkeszites

Kövér: a megyei közgyûlés forráselosztó szerepet tölt be

A megyei közgyûlés a jövõben a települések érdekeit szolgáló forráselosztó szerepet fog betölteni - közölte az Országgyûlés elnöke a Zala Megyei Közgyûlés alakuló ülésén, hétfõn Zalaegerszegen.


Kövér László úgy fogalmazott: ez egy kitaposatlan út, nem lehet tudni elõre, hogyan fog alakulni, de ezzel a funkcióváltással a megye jelentõsége várhatóan növekedni fog.
A megyei képviselõk olyan pénzek felhasználásáról döntenek majd, amelyek a kisebb települések jövõje szempontjából meghatározóak lesznek - jelezte a házelnök.
Arról is beszélt, hogy az Országgyûlés elnökének a jelenléte a központi kormányzat és a helyi önkormányzatok együttmûködését is szimbolizálja. A következõ öt évben a munkát nem a párthovatartozás, hanem a kompromisszumkészség, az együttmûködésre való törekvés határozza meg, amely a térségben élõ emberek boldogulását segíti elõ - hangsúlyozta.
Kövér László kiemelte: a magyar önkormányzati rendszer, "minden menet közben történt válság, változtatás ellenére, a rendszerváltoztatás egyik legjobb, legsikeresebb alkotása volt". A választási kampány végeztével, az új ciklus kezdetekor kifejezésre kell juttatni azt a tiszteletet és megbecsülést, amit minden önkormányzati képviselõ kiérdemel - tette hozzá az Országgyûlés elnöke.
A Zala Megyei Közgyûlés elnökévé titkos szavazással Pál Attilát (Fidesz-KDNP) választották, aki az elõzõ ciklusban a közgyûlés alelnöke volt. Az új elnök beszédében elõször a választópolgároknak mondott köszönetet a voksoláson való részvételért. Reményét fejezte ki, hogy az következõ öt évben a közgyûlés együttmûködve, egymást tiszteletben tartva, pártharcok nélkül tud Zala fejlõdése érdekében dolgozni, majd úgy fogalmazott, hogy "minden és mindenki együtt van ahhoz", hogy egy fejlett, erõs megyét építsenek Zalában.
A 15 tagú testületben négy jelölõszervezet képviselteti magát: a Fidesz-KDNP-nek kilenc (közülük Sáringer-Kenyeres Tamás János írásban lemondott képviselõségérõl, utódját az MTI információi szerint a következõ közgyûlésen választják meg), a Jobbiknak négy, a Demokratikus Koalíciónak és az MSZP-nek egy-egy képviselõje van.
A közgyûlés fõállású alelnöknek Pácsonyi Imrét választotta, aki nem tagja a közgyûlésnek, társadalmi alelnök pedig a Fidesz-KDNP-s Bene Csaba lett.

MTI - Kanizsa2014-10-27 14:03:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül