Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338356    
Honlapkeszites

Újabb nagy értékû beruházás Nagykanizsán

Mintegy 750 millió forintos támogatás révén tavasszal a második ütemével folytatódhat a nagykanizsai belváros rehabilitációja, amelynek révén a polgári hagyományokra épülõ, promenádhangulatú városközpontot alakítanak ki – írja a Magyar Nemzet.

Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ (Fidesz–KDNP) felidézte, hogy az elsõ ütemben teljesen felújították a központi Erzsébet teret, illetve két új összekötõ út is épült. A következõ fejlesztési fázis ennek folytatásaként a Fõ utca teljes korszerûsítésével, valamint az Ady utca belvárosi szakaszának lezárásával és átalakításával jár együtt.


A Fõ utcát az Erzsébet tértõl a Hunyadi utcáig teljes szélességében korszerûsítik, nemcsak a felszíni burkolatokat, hanem a mélyben húzódó közmûvezetékeket is újra cserélik – mondta. A felújítás után a kétszer két forgalmi sávból csak egy-egy marad az autósoknak, ezzel egyidejûleg a kerékpárutat szélesítik, illetve vendéglátóipari teraszokkal bõvítik az árnyas gyalogoszónát.
Az Ady utca elsõ szakaszát végleg lezárják, ott sétálóutca lesz. Felújítják az Eötvös teret és a parkot is, melynek területén új játszótér épül, valamint egy „utcai konditerem”, vagyis a felnõtteknek sporteszközöket telepítenek.
A Cseresnyés Péter elmondta, a munkával 2015 közepére készülnek el, s már elõre türelmet kért a városlakóktól, amiért – hasonlóan az elsõ ütem építkezéseihez – közlekedési nehézségekkel jár majd a beruházás. Az eredeti elképzelésekkel ellentétben a Deák és a Széchenyi tér felújítása nem szerepel a mostani tervek között. Ezt a késõbbiekben az önkormányzat anyagi lehetõségeitõl függõen valósítják meg – tette hozzá.

mno.hu – Kanizsa2014-10-16 13:08:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül