Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320005    
Honlapkeszites

Önkormányzat 2014 - Ma nyomtatják ki a szavazóköri névjegyzékeket

A helyi választási irodákban ma nyomtatják ki a vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi választás szavazóköri névjegyzékeit. A nyomtatás elõtt a jegyzõknek még át kellett vezetniük a névjegyzékekben a pénteken beérkezett átjelentkezési és mozgóurna-igénylési kérelmeket.


Azok a választópolgárok, akik a szavazás napján nem a lakóhelyükön, hanem a bejelentett tartózkodási helyükön kívántak voksolni, péntek 16 óráig nyújthatták be átjelentkezési kérelmüket a helyi jegyzõknek. A jegyzõknek ezeket el kellett bírálniuk és át kellett vezetniük a központilag vezetett névjegyzékben.
Ugyancsak péntek 16 óráig lehetett mozgóurnát igényelni a jegyzõktõl, a mozgóurnát igénylõket a jegyzõknek a szavazóköri névjegyzékbõl át kellett vezetniük a mozgóurnával szavazók névjegyzékébe.
Csak ezt követõen láthattak neki a jegyzõk a 13 540 szavazókör névjegyzékének kinyomtatásához: 10 351-ben a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásában lehet részt venni, 3189-ben pedig a nemzetiségek választásán. A voksoláson 8,2 millió választópolgár vehet részt, 241 ezren a nemzetiségi választáson is voksolhatnak, mivel felvetették magukat a nemzetiségi névjegyzékbe.
A szavazás lebonyolításához szükséges iratokat és kellékeket - a szavazóköri névjegyzéket, a mozgóurnát igénylõk jegyzékét, a szavazólapokat, a borítékokat, jegyzõkönyveket - a szavazatszámláló bizottság elnöke (egy szavazókörös településen a helyi választási bizottság elnöke) szombaton veszi át a helyi választási irodától, õrzésükrõl a szavazás napjáig a helyi választási iroda vezetõje gondoskodik.

 

MTI - Kanizsa2014-10-11 08:54:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül