Ma 2019. 8 23.
Bence, Róza, Szidónia napja van.
Látogatók száma : 42590437    
Honlapkeszites

Sakk: tavaszra jöhetnek a nagy nevek...

Ha minden a papírforma szerint alakul, izgulnia nem "szükséges" új idénye végett a bajnoki címvédõ, egyben hétszeres bajnok Aquaprofit-Nagykainzsai TSK sakk-csapatának, de elõre nem innámnak a medve bõrére persze a 2014/15-ös NB I-es bajnoki évad kapcsán.
Papp Nándor csapatvezetõ szavai bevezetõben foglaltakat erõsítik a vasárnap délelõtt kezdõdõ, Dunaharaszti MTK elleni szezonnyitójuk elõtt.
- Tavaly szintén a harasztiak ellen nyitottunk, igaz, akkor mi játszhattunk hazai környezetben, illetve most reméljük, e párosítás kapcsán azért más is különbözni fog az elõzõtõl: ez pedig a gyõzelmi arány - elevenítette fel az elmúlt esztendõ szeptemberét a kanizsai elsõ számú együttes vezetõje. - Akkor 7,5:4,5 lett ide, ezúttal viszont abban bízunk, hogy ennél jobban megy majd a játék.


Azért van, amiben nem olyan rossz az állandóság fennmaradása.
- A játékoskeret gyakorlatilag ugyanaz maradt, mint a tavalyi, annyi különbség mutatkozik, hogy mint az ismert, Polgár Judit visszavonult a csapatbajnoki szinten történõ sakkozástól.
A naptári évben négy NB I-es forduló kerül lebonyolításra a tízcsapatos pontvadászatban, azok keretében a már említett Dunaharasztin kívül az MLTC, a Budapesti Titánok, valamint az újonc Szigetszentmiklós lesz soron. Hogy aztán következhessen a 2015-ös esztendõ...
- ... ne menjünk még a dolgok elébe, de valóban, van olyan határozott elképzelés, hogy Viswanathan Anand és Alexei Shirov is asztalhoz ül majd bajnokin - a klub színeiben természetesen. Az idõpont kérdéses, de márciusi és április játéknapok jöhetnek leginkább szóba.
Vagyis akkor, amikor például már az egyesület második számú csapata is javában benne lesz a küzdelmekben.
- Az NB I B-s legénységünknek azért nem lesz egyszerû dolga, hiszen mindkét NB I-es kiesõ a mi csoportunkba került - folytatta Papp Nándor, aki az Aquaprofit-NTSK II színeiben asztalhoz is ülhet majd a bajnokságban. - Ráadásul vasárnap rögtön az egyikkel, a Deccsel kezdünk idegenben, hogy utána folytathassuk másikkal, vagyis a Csutival... Mit mondjak, nem tûnik egyszerûnek, s ennek fényében is mondom, hogy célunk itt a bennmaradás...

P.L.2014-10-10 08:35:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül