Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357216    
Honlapkeszites

Hátrányos helyzetû gyermekeket segít az AmCham Alapítvány

Mintegy nyolcmillió forintot adományozott az AmCham Alapítvány a hátrányos helyzetû gyermekekkel foglalkozó intézmények számára hirdetett Mi leszek, ha 25 leszek címû pályázaton kiválasztott öt szervezetnek.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa idén júniusban írta ki pályázatát. A beérkezett pályamûveket pedagógusokból, szociológusokból és alapítványi önkéntesekbõl álló külsõ szakértõ bizottság bírálta el - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel. A szakértõk javaslata alapján az AmCham Alapítvány Kuratóriuma öt intézményt választott ki támogatásra: a nyíregyházi Down Egyesületet, a debreceni Köz-Pont Ifjúsági Egyesületet, a budapesti Bókay Gyermekklinikát, a nagykanizsai Alapítványt az Autista Gyermekekért, valamint a budapesti Kézzelfogható Alapítványt.


Az ünnepélyes díjátadón egy rendhagyó gyereknap keretében 150 hátrányos helyzetû és sérült gyermek is részt vehetett.
"Huszonöt éve dolgozunk azért, hogy hátrányos helyzetû gyerekeknek, és az õket ellátó intézményeknek segítsünk. A most támogatottak közül a nyíregyházi Down Egyesület egyedülálló terápiás teret, az érzékek házikóit valósítja meg adományunkból. Szabolcs-Szatmár és Hajdú-Bihar megyében általános és középiskolások korszerû és személyre szabott délutáni képzéseken vehetnek részt, Nagykanizsán speciális Lego-játékokat fognak vásárolni autizmussal élõ gyerekek fejlesztéséhez, a Kézzelfogható Alapítvány mûvészetterápiás módszerekkel kívánja megismertetni a vakok és gyengénlátók világát, míg a budapesti Bókay Klinika egy közérthetõ kiadvánnyal növeli a szülõk egészségtudatosságát" - idézte a közlemény Rajki Zsuzsát, az alapítvány képviselõjét.
Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa - az AmCham Hungary-vel együttmûködve - 1989 óta folytatja segítségnyújtó tevékenységét. Önálló szervezetté 2001-ben alakult, azóta pályáztatás útján választja ki azokat a gyermekekkel foglalkozó intézményeket, amelyek számára az adott évben gyûjtést rendez. 2004-ben szervezte elsõ önkéntes napját a Fóti Gyermekvárosban. Az évente hagyományosan megszervezett esemény az egyik legnagyobb sikerû, legnagyobb létszámú önkénteseket megmozgató rendezvény. Az AmCham Alapítvány célja a magyarországi önkéntesség népszerûsítése és erõsítése is.
Az AmCham tagvállalatok segítségével eddig több mint 85 gyermekintézménynek gyûjtött adományokat, csaknem 330 millió forint értékben.

MTI-Kanizsa2014-10-09 10:16:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül