Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400017    
Honlapkeszites

Önkormányzat 2014 - Fidesz: Zalába 40 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik

A következõ években Zala megyébe legalább 40 milliárd forint forrás érkezik, amely a kormányzati célokkal összhangban elsõsorban gazdaságfejlesztési célokat szolgál - mondta el a Fidesz zalai listavezetõje szerdai keszthelyi sajtótájékoztatóján.


Pál Attila - a Zala Megyei Közgyûlés jelenlegi alelnöke - felidézte, hogy a megyei önkormányzatok szerepe megváltozott, ma legfõképpen a gazdaságfejlesztés a feladatuk. A kormányzati célokkal összhangban lévõ fejlesztésekre, egyebek mellett új munkahelyek teremtésére és a meglévõk megõrzésére, a feldolgozóipar és a kis- és középvállalkozások erõsítésére, a vidék népességmegtartó erejének erõsítésére legalább 40 milliárd forint forrás érkezik a következõ években Zalába - részletezte a politikus.
Hozzátette, hogy a források 40 százalékát olyan fejlesztésekre kell fordítani, amelyek már az elsõ két évben befejezett beruházásokat eredményeznek.
Kitért arra is, hogy az aprófalvas Zala megye számára különösen fontos, hogy a kormány olyan alapot hoz létre, ami az önkormányzatok pályázataihoz szükséges önrészt biztosítja majd. Olyan pályázatokhoz nyerhetik el a hiányzó önerõt a pályázók, amelyek illeszkednek a megyei és országos gazdaságfejlesztési elképzelésekhez.
Pál Attila emlékeztetett arra, hogy Zala három szomszédos országgal, Horvátországgal, Szlovéniával és Ausztriával is határos. Ennek kapcsán megjegyezte: a megyei önkormányzatnak fontos szerepe van a határon átnyúló fejlesztési programok elõkészítésében, véleményezésében is, hogy azok szintén a megye gazdaságfejlesztési céljait szolgálják.

 

MTI - Kanizsa2014-10-08 16:23:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül