Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319310    
Honlapkeszites

Dénes-Karádi: Felelõtlen ígérgetések helyett, a felelõs gazdálkodás folytatása a célunk október 12. után is

A választási kampány során a politikai szereplõk többnyire, a régi reflexeknek megfelelõen nyilatkozva, ígérgetések sokaságával igyekeznek a választók figyelmét önmagukra irányítani - kezdte Karádi Ferenc alpolgármester a városvezetés részérõl tartott sajtótájékoztatón.


– Számunkra viszont a tényszerû adatok és a város által reálisan elérhetõ lehetõségek ismeretében megfogalmazható stratégia határozhatja meg a közeljövõ aktuális feladatait. Pontosan ismerjük, hogy Magyarország kormánya 2012 évtõl napjainkig, közel 6 milliárd 400 millió forintos városi adóssághalmaz átvállalásával és a mûködéshez, valamint a pályázati önerõhöz nyújtott mintegy 2 milliárd 640 millió forint készpénzes támogatással, 9 milliárd forinttal javította Nagykanizsa város költségvetését. A fejlesztések, a feladatok, a célok és a mûködtetés összehangolása területén kimagaslóan eredményes városvezetés, következetesen együtt dolgozva a képviselõkkel, határozottan foglalt állást minden aktuális kérdésben. Mindennek az eredményeként a mai napon, 3324 millió forint készpénz található a város kasszájában. Természetesen ebbõl a forrásból, az elõre tervezett elvégzendõ feladatokat a költségvetés tartalmazza.
– Ha mégis ígérni kell valamit, akkor az nem lehet más, mint az, hogy ugyanígy folytatva a kormánnyal, Cseresnyés Péterrel, a FIDESZ-KDNP frakcióval közösen az elérhetõ pályázati lehetõségeket igénybe véve megsokszorozzuk azokat a forrásokat, amelyeket iparterület fejlesztésére, innovációra, munkahelyteremtésre, utak, járdák felújítására és jóléti célok támogatására fordíthatunk – vette át a szót Dénes Sándor alpolgármester. Továbbra is elsõbbséget fognak élvezni azok a feladatok, amelyek a városban mûködõ gazdasági szereplõk, valamint a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara részérõl kerülnek megfogalmazásra. Ennek a munkaadó szektornak az erõsítése, a jelenleg is mûködõ ingatlanvásárláshoz és új munkahelyek teremtéséhez kötött készpénzes támogatása több száz munkavállalónak teremtette meg eddig is a biztos megélhetést városunkban. Minden felelõsen gondolkodó nagykanizsai lakos figyelmét fel szeretnénk hívni arra, hogy becsüljük meg értékeinket, becsüljük meg közösen elért eredményeinket és ne térjünk le arról a megkezdett útról, amelynek a lényegét Orbán Viktor miniszterelnök kanizsai látogatása alkalmával elmondott szavait értelmezve, így összegezhetjük: Ez a város, ezen az úton haladva, fejlõdésre van ítélve – fejezte be mondandóját Dénes Sándor alpolgármester, akihez kapcsolódva Karádi Ferenc alpolgármester még hozzátette, hogy a fent elmondott adatok ellenõrizhetõek a gazdálkodási osztályon.
B.E.2014-10-08 12:18:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül