Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51046136    
Honlapkeszites

Csillagok Sáskaországban

- Kinõttük a mûvelõdési házat, még a pótszék is kevés – mondta köszöntõje elején Dénes Sándor alpolgármester, amikor a kiskanizsai Dalostalálkozó fellépõit, vendégeit üdvözölte.


A zsúfolásig megtelt nagyterem mellett a folyosókon is sok-sok óvodás várta izgalommal a fellépést, ahogyan a felnõtt csoportok és elõadók. Cseresnyés Péter már ismerõsként köszöntötte a Kiskanizsai Polgári Olvasókör Árvácska Dalkörének szlovéniai vendégeit Gyertyánosról, akik kórusuk mellett egy citerazenekarral is képviseltették magukat. Tóth Nándor önkormányzati képviselõ azt is elmondta, külön öröm számára, hogy a bajcsai falunapról átjöttek fellépni a Bajcsai Rezedák is.
Rajtuk kívül a Pipitér Ovi 3 csoportja, a liszói Viola és a Petriventei Dalkör, Fityeházi Hagyományõrzõ Népdalkör, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Mûvészeti Iskola néptáncosai, a Becsehelyi Dalárda, Neumajer Sára, Horváth Petra valamint Horváth Sára lépett színpadra a „De szeretnék csillag lenni…” mottójú „dalnapon”.
Mindannyian emléklapot kaptak, ahogyan az erdélyi Õszi Hadjáratról néptáncos videóüzenetet küldõ kanizsai huszárok is. Nekik a köszönetet és az emlékezés dokumentumait Szabó Aletta és Horváth Kornélia-Horváth Brigitta markotányos lányok, Dobri Soma kishuszár, valamint Dobri Lajos, a Szent György Lovagrend tagja, a Nagykanizsai Hagyományõrzõ Császár Huszárok õrnagya vitte el.
Az elõadásokkal a program nem ért véget, az igazi dalostalálkozó hagyományõrzõ pálinkamustrával, jóféle borral, kiskanizsai és gyertyánosi süteményekkel és sáska lakodalmi hangulatban folytatódott az Árvácskák szíveslátása mellett.

L.I.

 2014-10-08 08:44:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül