Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314932    
Honlapkeszites

FIDESZ – KDNP: egy kívülálló számára nem lehet kétséges a választások kimenetele

A fenti kijelentést a Dénes Sándor polgármesterjelölt mellett kampányoló Bánki Erik, az Országgyûlés Gazdasági Bizottságának alelnöke tette azon a sajtótájékoztatón, amelyet Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ, polgármesterrel, valamint Dénes Sándorral közösen tartottak az önkormányzati választásokkal kapcsolatban.

Köszöntõ szavaiban Cseresnyés Péter elmondta, mind az országgyûlési, mind az európai parlamenti választásokon nagy sikert ért el a Fidesz-KDNP Szövetség, és azt szeretnék, hogy ez a jó eredmény október 12-én folytatódna. Arra kérik a Kanizsaiakat, szavazataikkal is bizonyítsák, ha fontosnak tartják, hogy ez a kurzus vigye tovább a négy éve elkezdett munkát.


A Dénes Sándor polgármesterjelölt mellett kampányoló Bánki Erik elöljáróban megjegyezte, egy kívülálló számára nem lehet kétséges a választások kimenetele, mert a város egy fantasztikus fejlõdésen ment át az elmúlt négy évben. Elég az Erzsébet térre, a több milliárdos kórházfelújításra, és a munkahelyeket biztosító ipari park fejlesztésére gondolni. Az elmúl 4 év sikereiben közrejátszott az is – tette hozzá, hogy Cseresnyés Péter személyében olyan polgármestere volt a városnak, aki országgyûlési képviselõként megtalálta az utat a kormány valamennyi miniszteréhez, és kapcsolatrendszerével eu-s és központi költségvetési támogatást tudott hozni a fejlesztésekhez. Az teszi jól, aki a folytatásra szavaz – hangsúlyozta, mert Dénes Sándor polgármesterségével egy olyan új öt éves ciklus nyílhat meg a város elõtt, amelyre büszkén emlékezhetnek a lakói.
Az elmúlt idõszakban, 2010 után még a Gyurcsány kormány által összerakott fejlesztési terv mentén tudtak haladni. Sajnos Brüsszel nem járult hozzá az érdemi változtatásokhoz, és így történhetett meg az a csúfság, hogy hét év alatt, a közel 8 ezer milliárd forintból mindössze 16 százalék forrás fordítódott vállalkozásfejlesztésre, munkahelyteremtésre. Ezen a nemzeti együttmûködés kormánya változtatott, és most egy olyan program áll Magyarország elõtt, amelyben 60 százalékkal szerepel ez a kiemelt terület. Mindemellett duplájára nõtt a kutatás-fejlesztési források köre, ami olyan technológiák telepítésének felgyorsítását teszi lehetõvé, amely a teljes magyar gazdaság versenyképességét hivatott javítani a következõ években. Természetesesen szükség van a klasszikus ipari termelésre is. Magyarország kifejezett célja a következõ 7 éves idõszak fejlesztéseivel, hogy – a lakosság arányához számítva és a mezõgazdasági szintjéhez mérten –, Európa legerõsebb ipari termelését tudja adni. Ennek a jelei ma is jól láthatók. Nagyon sikeres 7 éves idõszak elõtt állunk, melyben kulcskérdés, hogy a kormány mellett milyen önkormányzati vezetõk vannak. A megyei jogú városoknak önálló fejlesztési keretük van, ami Nagykanizsa esetében 7,5 milliárd forint, s elköltését saját maga határozhatja meg. A következõ önkormányzati ciklusban egy olyan fejlesztési idõszak jöhet a város történetében, melyre büszkén emlékezhetünk vissza valamennyien.
Az elhangzottakhoz Dénes Sándor hozzátette: folytatni szeretnék az elmúlt években elkezdett munkát, de ezt csak úgy lehet, ha megnyerik a választást Nagykanizsán. Reméli, minél több pénzt lehet megszerezni a kormánnyal, a megyével, a képviselõkkel és az itt élõ emberekkel együtt, mert abban az esetben munkahelyeket tudna teremteni a város, melyet programjában elsõ helyre tett Dénes Sándor polgármesterjelölt.

B.E.2014-10-02 12:41:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül