Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400910    
Honlapkeszites

Varju László a nemzeti italboltokról és Kanizsa jövõjérõl

Több témát érintett szerdai, kanizsai látogatása alkalmával a Demokratikus Koalíció pártigazgatója. Az általa tapasztalt gazdasági visszaélésekrõl, a készülõ megszorításokról egyaránt megosztotta gondolatait.


A fórumon elsõként Horváth Jácint, az Együtt-DK önkormányzati képviselõjelöltje szólalt fel. Beszédében annak adott hangot, hogy „Kanizsán olyan hatalmi struktúra épült fel a demokrácia leépítésével egy idõben, ami csak a tûzhöz közel állóknak ad lehetõséget a városban.”
- A jelenlegi városvezetés plusz beruházásokat sem tudott megvalósítani. A kórház, az Erzsébet tér és a szennyvíz-beruházás is a Gyurcsány és a Bajnai kormány idején dõlt el – állította.
Ezt követõen Varju László, a DK elnökségi tagja, országgyûlési képviselõ vette át a szót. A médiának még a fórumot megelõzõen beszélt az állítása szerint hamarosan létrejövõ nemzeti italboltokról. Amikkel kapcsolatban – a politikus szerint – a kormány egyelõre sumákol, ám a választások után államosítja majd az italárusítást is, mint a dohányét vagy a szerencsejátékét.
- Aztán majd megint a Fidesz közeliek járnak jól – szögezte le Varju. Azt is, hogy a kormány nemcsak erre készül, hanem kétszeres Bokros-csomag méretû megszorításokra is.
A sajtó nyilvános eseményen pedig már pártja bemutatására és törekvéseire helyezte a hangsúlyt.
- A Demokratikus Koalíciónak 128 helyen van szerte az országban olyan polgármesterjelöltje, akit támogat és 2500-nál több képviselõjelöltünk is van – fogalmazott, hozzátéve, hogy 19 megyében és a fõvárosban is állítottak listát. Kiemelte, hogy a kanizsaiak érdekeiért is küzdenek, s mindehhez nagyban hozzájárulna, ha Bodó Lászlónak az Együtt-PM-DK közös polgármester-jelöltjének szavaznának bizalmat a helyeik.
Majd Bodó László mutatta be választási programját. Mint elmondta, nem az álmot, hanem az európai valóságot szeretnék Kanizsán létrehozni.
Nagy Zoltán, a DK megyei listavezetõje pedig úgy fogalmazott, a „Zala megye a leszakadt régióhoz tartozik, hiszen nem történt gazdasági növekedés. Rávilágított, kitörési pontot jelentene, ha „nyugat felé” épülnének ki olyan utak, amik elõremozdítanák a fejlõdést.

Kanizsa

 2014-10-02 07:38:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül