Ma 2022. 6 25.
Vilmos, Viola, Vilma napja van.
Látogatók száma : 52647157    
Honlapkeszites

Vívó világkupa: Dobó István értékes helyezése születésnapos trénerének

Budapest junior férfi kardozó Héraklész Világkupának adott otthont és a nagy létszámú (166 induló) mezõnyben 22 magyar léphetett pástra, köztük a Nagykanizsai TE 1866 vívója, Dobó István is.
Dobó (képünkön balról vívás közben) kiválóan kezdett, csoportjában az összes asszót megnyerte, így a táblán hatodik helyen rangsorolva a legjobb 128-ba került. Már a táblán a 64 közé jutásért belga ellenfelét 15:4-re verte, a 32-be kerülve lengyel vívót gyõzött le 15:11-re. A legjobb 16-ért már olasz riválisát verte - magabiztosan - 15:11-re. A nyolcas döntõbe jutás ugyan nem sikerült, a késõbbi ezüstérmes orosz Bucskovszkijtól szenvedett vereséget, de legjobb magyarként a 10. helyen végzett.


- Dobó István minden szempontból az elvártak felett teljesített - kezdte edzõje, Piecs Adrienn, aki versenyzõjétõl születésnapi meglepetésként is fogadhatta a helyezést. - A verseny elõtt aláírtuk volna ezt az eredményt, bár készültünk nagyon az elsõ megmérettetésre és arra is, hogy elõbb-utóbb valamelyik Világkupa-állomáson kimagaslót kell nyújtani ahhoz, hogy a válogatottság közelében maradjon sportolónk. Idén ráadásul korcsoportot váltott, ami nem mindig ment zökkenõmentesen, hiszen nála 2 évvel idõsebb ellenfelekkel is meg kell már küzdenie. 17 évesen, elsõ éves juniorként zárt legjobb magyarként a fõvárosban, ezzel át is vette a vezetést a korcsoport magyar ranglistáján. Elégedettek vagyunk a kezdéssel, de mindenképpen javítani szeretnénk - akár - a következõ világkupa-állomáson, amit októberben rendeznek a bulgáriai Plovdivban. Addig többek között hazai válogató keretében is készülhetünk.

A világkupa vasárnapi csapatküzdelmein belül Dobó István a válogatott tagjaként vívhatott. Tizenöt csapat indult, de a magyarok sajnos alulteljesítettek és a tizenharmadik helyen zártak. Vereséget szenvedtek Nagy-Britanniától, Fehéroroszországtól, majd legyõzték Romániát. Elõször vívtak ilyen összeállításban a fiúk, viszont a következõn reményeik szerint már javítani tudnak.

P.L.2014-09-30 11:36:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül