Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51111389    
Honlapkeszites

Népmese napja a Kiskastélyban

Idén második alkalommal rendezték meg a Thúry György Múzeum szervezésében a Magyar Népmese Napját. A nagy mesemondó, Benedek Elek születésnapjára emlékezve rendhagyó módon mesékkel, zenével, meglepetésekkel, interaktív játékkal várták a gyerekeket a Kiskastélyba.


Ahogy Kálovicsné Lebár Edit, a múzeum mûvelõdésszervezõje elmondta, a népmese napja alkalmából a Kiskastélyban a Vabababa Mûvészeti Iskola és Gyerekszínház tanárai interaktív mesés délutánt tartottak a gyerekeknek. Az Aranyszõrû bárány történetét játszották el nekik. Ezt követõen pedig a múzeum tárgyai közül fel kellett ismerniük, hogy melyek szerepeltek az elõadásban.
A Magyar Népmese Napját 2005 óta a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére ünnepeljük Benedek Elek születésnapján (szeptember 30.), aki mint meseíró, a magyar gyermekirodalom egyik megteremtõje volt. A kezdeményezéssel a társaság célja az volt, hogy a népmesék, az abban élõ bölcsességek fennmaradjanak és továbbhagyományozódhasson az új generációkra. Szerették volna, ha ezen a napon a könyvtárosok, az óvónõk, a pedagógusok, a meseszeretõ gyerekek és felnõttek megkülönböztetett tisztelettel fordulnának mind a magyar, mind más népek meséi felé. Kortól függetlenül helye van az életünkben.

V.M.

További képek a galériában.2014-09-29 14:08:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül