Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408268    
Honlapkeszites

Zalaegerszegi Törvényszék - Fejlõdõ szervezet, hatékonyabb mûködés

Lezárult az ÁROP 1.2.18/A. azonosító jelû „Szervezetfejlesztési program államigazgatási és igazságszolgáltatási szervek számára” megnevezésû projekt, amelyre az Országos Bírósági Hivatal, a Kúria, 3 ítélõtábla és 15 törvényszék - köztük a zalaegerszegi - pályázott.


Az erõforrások optimális felhasználása révén hatékonyabb és gazdaságosabb mûködést biztosító projektben a 19 bírósági szervezet összesen 482.978.655 Ft-ot nyert. Zala megye közel 20 millió Ft-hoz jut a pályázat sikeres lezárása esetén.

A közigazgatási szervezetek belsõ mûködési hatékonyságának javítását célzó, a Zalaegerszegi Törvényszék közel 270 (közülük a konkrét megvalósításban részt vevõ 28) munkatársát érintõ program 2014. 01.02. - 2014. 04. 30. között valósult meg. A program alapvetõen a belsõ bírósági rendszert érintette, illetve ezen keresztül az állampolgárokat, valamint a szélesebb ügyfélkört is.

A projekt keretében a törvényszéken felülvizsgáltuk többek között a humánerõforrás-gazdálkodást, a szabványosított nyomtatványokat, a szabadság kiadás rendszerét, illetve annak informatikai alapokra helyezése lehetõségét, valamint a munkaerõ-felvétel folyamatát. Felmértük a szervezet tudásvagyonát, s elkészült a törvényszék tudástérképe, tudásmegosztó portálja is. Nagy hangsúlyt kapott a folyamatok optimalizálhatósága és a hatékony kommunikáció. Ennek révén javítottuk a nyilvános, illetve az intranetes honlapok szerkesztésének rendjét.

A minõségi, ügyfélbarát igazságszolgáltatás kialakítása érdekében bevezettük és alkalmazzuk a jövõben a Közös Értékelési Keretrendszert (CAF), mely a munkatársak minõségközpontú gondolkodásmódjának kialakítását, a társadalmi igények belsõ követelménnyé alakítását célozza. Segítségével folyamatosan javítható a törvényszék mûködésének színvonala, átláthatóbb szervezet alakítható ki, s mindezek által a költségek is csökkenthetõk.

A projektben nagy hangsúlyt kapott az ismeretek cseréje az egyes szervezetek között. Az eredmények megismerése, a jó gyakorlatok bemutatása az országos bírósági szervezet egésze számára hasznos a hatékony mûködés, a szolgáltató jelleg erõsítése érdekében.
A projekt által szerzett tapasztalatok, az elkészített tervezetek további, folyamatos feladatokat vetítenek elõre. A pályázat során megszerzett ismeretek megosztása megalapozhatja a 2014 és 2020 közötti idõszakban a bíróságok számára megnyíló európai uniós és hazai pályázatok sikerét.
 

Zalaegerszegi Törvényszék2014-09-28 10:36:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül