Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320246    








Honlapkeszites

Átlátható önkormányzatot akar Bodó László

Az Együtt-DK közös polgármester-jelöltje ennek mikéntjét pénteki sajtótájékoztatóján vázolta.


Állítása szerint a Fidesz állami szintre emelte a korrupciót és politikailag irányított médiarendszert hozott létre és letört maga felett minden kontrollt.
- A legfontosabb, amit a Fidesz elvett tõlünk, annak a lehetõsége, hogy a polgárok tudhassák, kik és milyen döntéseket hoztak meg az õ pénzükbõl – jelentette ki Bodó.
- Nézzenek körül – mondta az Együtt-DK polgármester-jelöltje – mibõl gyarapszanak olyan szépen egyes képviselõk?
Állítása szerint legtöbbször fogalmunk sem lehet arról, hogy „azok az emberek, akik minket képviselnek, és ezért a mi adóforintjainkból kapják a fizetésüket, mibõl tettek szert a vagyonukra.”
- Mi ezen a rendszeren változtatni akarunk. Azt akarjuk, hogy a nagykanizsaiak hozzáférhessenek ezekhez az információkhoz. Mert a hatalom legnagyobb ellensúlya a nyilvánosság, ahhoz pedig átláthatóságra van szükség. Ha egy rendszer átlátható, akkor abból nem lehet lopni – fogalmazott.
Hangsúlyozván azt is, amennyiben többségét szereznek a kanizsai önkormányzatban, vállalják, hogy a jelenlegi törvényi szabályozásnál szigorúbb szabályokat fognak alkalmazni az önkormányzati korrupció visszaszorítása miatt. Ennek érdekében csak olyan céggel kötnének szerzõdést, amelynek „mûködõ, a cég tulajdonosi hátterét pontosan bemutató honlapja van.” Továbbá – sok más mellett – az önkormányzati nagyberuházásokba civil ellenõröket is bevonnának és a világhálón követhetõvé tennék a képviselõtestület üléseit is.
Bodó László mondandója után az Együtt-DK képviselõjelöltje, Horváth Jácint szólalt fel. Annak vonatkozásában, hogy „lesznek-e nemzeti italboltok, vagy sem?”
- A Demokratikus Koalíció ráfeküdt erre a témára. Ugyanis nem szeretnénk látni, hogy több család megélhetését tönkreteszik a kiszervezéssel. Éppen ezért e témát illetõen nyílt levélben kértük fel Dénes Sándort, a Fidesz polgármester-jelöltjét egyértelmû állásfoglalásra.

Kanizsa



2014-09-26 11:52:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül