Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55401094    








Honlapkeszites

MSZP: Hitelesség és moralitás?

Lemondásra szólította fel Tóth László szocialista képviselõ, frakcióvezetõ és Lelkó Tamás bizottsági tag Cseresnyés Péter alpolgármestert, a polgármesteri hivatal bejárata elõtt tartott sajtótájékoztatón.


„Rohad a narancs” – e címet adta mondandójának Tóth László, aki rámutatott: az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság két, a Fidesz által delegált tagja is érintett közvetlenül büntetõügyben. Egyikük még csak gyanúsított, a másikat azonban már bírósági ítélet is elmarasztalja.

Lelkó Tamás önkormányzati szerzõdéseket kifogásolt. Két olyan megállapodást emelt ki, amelyek megkötésére szerinte a város jelenlegi anyagi helyzetében nem volt szükség.

– A számlavezetõ bank kiválasztását célzó pályázat elkészítésére külsõ cégeket bízott meg az önkormányzat, csaknem hárommillió forint értékben. Miért van erre szükség, amikor azt hallani mindenütt, hogy a város rossz pénzügyi helyzetben van? – kérdezte Lelkó Tamás, aki a pénzügyi bizottság külsõ tagja.

Ugyanezt gondolom a jegyzõi pályázat során felkért cég munkájáról is, ahol ráadásul az önkormányzat végül mégsem tudott jegyzõt választani.

Végül a két szocialista politikus felszólította Cseresnyés Péter alpolgármestert, hogy az említett ügyek miatt mondjon le.



Az elhangzottakra reagálva Cseresnyés Péter alpolgármester némi élccel lapunknak azt mondta:

– Amikor tudomásomra jutott, hogy Tóth László és Lelkó Tamás urak a városháza lépcsõjén sajtótájékoztatót tartanak, arra gondoltam, hogy az õszödi beszéd évfordulóján bocsánatot akarnak kérni a polgároktól Gyurcsány Ferenc hazugságai miatt. Esetleg a Zuschlag-ügy részleteirõl kívánnak beszámolni. Felvetéseikre azt tudom válaszolni, hogy a jegyzõjelöltek elõzetes meghallgatásával megbízott, a Miniszterelnöki Hivatal által akkreditált cég bevonásával azt kívántuk elérni, hogy a hivatal élére végre a legjobb szakember kerüljön. A város számlavezetõ intézményének kiválasztásához azért kértük profi szakember segítségét, hogy a város a lehetõ legkedvezõbb feltételek mellett kössön szerzõdést. Az ügyészségi, bírósági ügyek felhánytorgatása olyanok részérõl, akiknek a pártja országosan ennél súlyosabb ügyekkel terhelt, egyszerûen nevetséges, önkritikátlan és gátlástalan.

H.A.



2007-09-28 10:03:32


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül