Ma 2022. 12 8.
Mária, Emőke napja van.
Látogatók száma : 53875747    
Honlapkeszites

Tanévnyitó értekezlet a Pedagógus szakszervezetnél

Óriási feszültséget okoz az iskolákban, hogy a pedagógusok kaptak béremelést, az oktató-nevelõ munkát segítõ, adminisztratív-technikai dolgozók viszont 2008 óta nem. A tanárok nemcsak szolidárisak az e körbe tartozó dolgozókkal: a Pedagógusok Szakszervezete azt sürgeti, hogy a kormány mielõbb rendezze például az iskolatitkárok vagy az óvodai dajkák jövedelmét. Errõl is szó volt a Pedagógusok Szakszervezete Zala Megyei Szervezetének tanévnyitó értekezletén, melyet 2014. szeptember 24-én Zalaegerszegen tartottak. A tanácskozáson részt vett Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is, aki utalt a GKI minapi elõrejelzésére, miszerint 2015-ben a közszférában a pedagógusok kivételével alig lesz béremelés, ami tovább növelheti a bérfeszültséget, ha az oktató-nevelõ munkát segítõ, adminisztratív-technikai dolgozók ismét kimaradnak a fizetésemelésbõl.


A Zala megyében dolgozó pedagógusok arra is felhívták a figyelmet, hogy az egységes iskolai Központi Informatikai Rendszer (KIR) nem egyszerûsíti, éppen ellenkezõleg, bonyolultabbá teszi az adminisztrációt, minden munkát duplán kell elvégezni a tanulók adatainak rögzítésekor. Ezért a rendszer egyszerûsítését is szorgalmazzák a pedagógusok.

Országos gondokkal szembesülnek Zala megyében is: fõként a szakképzõ iskolák jelezték, hogy továbbra is hiányos a diákok tankönyvcsomagja. Miközben az iskoláknak rövid határidõt adtak a pótlásra, a könyvek nem érkeztek meg szeptember végére sem – számolt be lapunknak László Judit, a Pedagógusok Szakszervezetének sajtómenedzsere.

Kanizsa2014-09-25 08:27:00


További hírek:


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül