Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320282    
Honlapkeszites

„Mindent Kanizsáért és a kanizsaiakért

Közös sajtótájékoztatót tartott kedden a közelgõ választásokon Nagykanizsa polgármesteri címére bejelentkezõ Vízvári József és a (szintén) független „színekben”, önmagát önkormányzati képviselõként megmérettetni készülõ Ferincz Jenõ. A médiumok képviselõinek – sok egyéb más mellett – programjukat vázolták, ám ezen túl a 3. számú választókörzetben induló Ferincz Jenõ nyílt vitára is invitálta „körzete” többi jelöltjét.


Elsõként Ferincz Jenõ köszöntötte a megjelent újságírókat, akitõl eztán Vízvári József vette át a szót. A független polgármester-jelölt mondandójában rögvest elõrebocsátotta: olyan politikamentes várost szeretne, ahol a pártok az emberek érdekeit képviselik, nem pedig a sajátjukat. Ezt pedig – Vízvári József szerint - nem kis munka lenne Nagykanizsán megvalósítani.
- Ami mûködik a városban, az pártérdekek, illetve döntések alapján történik – állította. Ennek pedig az a következménye, hogy semmit sem támogatnak, azaz, nem kap elegendõ pénzt a sport, a kultúra, az ifjúság vagy a szórakozás „kérdése”.
- Kardinális probléma még a munkanélküliség is, bár a városvezetés azzal dicsekszik, hogy néha sikerül pár száz munkahelyet létrehozni.
Felsorolásában Vízvári megemlítette még a város gócpontjaiként az „enyészetre ítélt épületeket” is – a kanizsai „kastélyokat”, a helyi „sportcsarnokokat”.
- Amikkel szintén kezdeni kell valamit - mondta a polgármester-jelölt. Egyúttal ígéretet téve arra, hogy amennyiben a választók neki szavaznak bizalmat, „feltétlenül megtudja, mibõl is gazdálkodik a város és mekkora összegeket lehetne voltaképpen rááldozni akár az említett dolgokra, vagy a kanizsai polgárok életminõségét javító körülményekre.”
- Az új önkormányzatnak bõven lesz tennivalója, hogy a várost olyan élhetõvé, széppé tegye, mint amilyen eddig volt – jelentette ki zárszavában Vízvári József.
Majd Ferincz Jenõ, a „baloldali szociáldemokrata értékrendet” valló képviselõ-jelölt (aki ugyanabban a körzetben indul, mint Szõlõsi Márta/Fidesz, Baj József/Önért, Palotás Tibor/független, Hofstetter Gábor/MSZP, Balogh Tünde/Együtt-DK és Leveli Attila/Jobbik – a szerk.) szólalt fel. Mindjárt leszögezvén – magáról információként – hogy már eddig is többször szóvá tette, sõt jogi lépéseket is fontolgatott és/vagy véghezvitt azokban az ügyekben, amiknél törvénytelenséget sejtett, tapasztalt – az önkormányzat részérõl. Ezt pedig a közeljövõben is így teszi majd, különösen, ha a 3. számú választókerületbõl õt „javasolják” a választók a helyi grémiumba.
Ám nemcsak ezeket a dolgokat, elképzeléseket váltaná tettekre Ferincz Jenõ – hanem többi, 12. (program)pontját is…
- Többek közt jó gazda módjára õrködnék a város közpénze felett; a fiatalkorúak számára épülõ javítóintézet helyett zöldségfeldolgozót alakítana ki Kiskanizsán, vizsgálatot kezdeményezne, mivel ez a vesszõparipája emelte ki, a Széchenyi-Cserháti iskolák összevonása tárgyában, tenni szeretne azért, hogy az önkormányzat a város érdekeit tartsa szem elõtt, és ne a kormányzat végrehajtója, kiszolgálója legyen.
Azt is akarom, hogy Nagykanizsa végre élhetõ várossá váljon. Végül pedig, nem mellesleg – a környezetvédelem szempontjait is érvényre fogom juttatni, mivel környezetvédõ vagyok – összegezte, mottójával búcsúzván a tájékoztató végén, mellyel a választóknak üzent. Miszerint:„Ha rá szavaznak, akkor azt nem bánják meg…”

Szabó Zsófi2014-09-23 14:11:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül