Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046409    
Honlapkeszites

Konkrét tervekkel vágnak bele az új évadba

A Honvéd Kaszinó Diákszínpad, a Magic Ritmo Tánccsoport és a „Mit tehetnék érted”? karitatív közösség ifjai az elkövetkezendõ idõszakot sem töltik tétlenül, ugyanis – sok más mellett - rengeteg programmal, különbözõ elõadásokkal megörvendeztetik a nagyérdemût.

Minderrõl közös sajtótájékoztató keretében számoltak be a csoportok, aminek részleteirõl Nikolics Zsanna, a diákszínjátszók vezetõje számolt be újságunknak.


A szárnypróbálgató színjátszók október-november tájékán Örkény István Tóték címû tragikomédiáját varázsolják színpadra, de emellett felelevenítik Csíky Gergely egyik darabját, a Nagymamát, amit már láthattak a kanizsai színházkedvelõk a fiatalok elõadásában. Az idei tanévben elõrukkolnak még egy Shakespeare komédiával is, a „Makrancos hölggyel”, a színészpalánták, illetve még egy karácsonyi darabbal is kedveskednek nézõiknek az ünnepek környékén.
De természetesen ezek mellett számtalan fellépésnek, felkérésnek is eleget tesznek: különbözõ rendezvényeken, kiállítás-megnyitókon rendszeresen közremûködnek.

A Magic Ritmo tánccsoport terveirõl pedig tudható, hogy októbertõl már három korosztályt is képviselteti magát a csapatban, 7 éves kortól egészen a kora huszonévesekig, a mini korcsoporttól egészen a haladó szekcióig. Ez utóbbi szekcióban „tevékenykedõ” táncosokkal az idei évben is kilátásban van több táncverseny, fõként kortárstánccal, musical produkciókkal és színpadi show táncokkal.

Ami a „Mit tehetnék érted?” karitatív csoportot illeti: idén egy Adománygyûjtõ nappal kezdik az évet, ugyanis kulturális programmal egybekötött kiárusítást terveznek a Honvéd Kaszinóban, hogy az éves tevékenységhez (pl, karácsonyi és húsvéti mosolyvarázs) legyen indulótõkéjük, valamint ezen kívül szeretnének egy „Vau Kanizsát” megrendezni, az állatmenhellyel közösen. Ezen kívül a városi középiskolákban tartanának bemutatót az IKSZ-rõl (Iskolai Kötelezõ Szolgálat), valamint az Idõsek otthonának lakóit idén is szeretnék meglepni Anyák napi mûsorral.

Ezek mellett létrehoztak egy egyesületet, amelybe” beágyazták” az összes csoportot – errõl „közgyûlésükön” határoztak a fiatalok. Segítséget „teendõik” dandárjában a Nagykanizsai Civil Kerekasztal nyújt.
A csapat vezetõségi felosztását némileg átszabták a diákok. A talonban lévõ sok munka miatt minden csoporthoz választottak segítõket, vezetõ-helyetteseket. A Magic Ritmo vezetõ helyettese Antal Alexandra, Fási Barnabás, a színjátszókör vezetõ helyettese Pávlicz Erika, a” Mit tehetnék érted?” vezetõ helyettese Gelsei Zsófia és Varga Patrik lett.

Kanizsa2014-09-22 11:32:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül