Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410925    
Honlapkeszites

Jelentõsen nõtt a balatoni személyhajók forgalma

Az elmúlt öt év legjobb fõszezonját zárta a Balatoni Hajózási Zrt., a személyhajók forgalma 19 százalékkal nõtt az augusztus végi adatok szerint az egy évvel korábbihoz képest - számolt be Halmos Gábor vezérigazgató, a társaság szezonértékelõ tájékoztatóján Siófokon.


A 22 tóparti önkormányzat tulajdonában lévõ hajózási társaság menetrendszerinti járatain augusztus végéig 474 ezren utaztak, ami 15 százalékkal több, mint az elmúlt évben. A sétahajókat 155,5 ezren vették igénybe, ami 32 százalékos emelkedés.
A Szántód-Tihany között közlekedõ kompon az év elsõ nyolc hónapjában 10,3 százalékkal nõtt a forgalom.
A vártnál népszerûbbnek bizonyult a társaság két új gyorshajója, ugyanakkor az esti programhajókon és a németek által kedvelt, hajózással egybekötött túraprogramok iránt 26-35 százalékkal csökkent a kereslet.
A társaság vitorláskikötõi üzletágának 3,5 százalékkal nõtt a bevétele. A cég siófoki hoteljében 4,4 százalékkal bõvült, a két kempingjében viszont 7,6 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma.
Halmos Gábor az MTI-nek elmondta, az évente mintegy 2 milliárd forintos forgalmat lebonyolító, tavaly 70 millió forintos nyereséget elérõ hajózási társaság bevételei az év elsõ hét hónapjában 4,1 százalékkal emelkedtek. Az idei évre, az új tételként jelentkezõ 40 millió forintos mederhasználati díj megfizetése miatt, csak 30 millió forintos eredményt irányoztak elõ a tulajdonosok, amit bizonyosan sikerül felülteljesíteni - mondta a cégvezetõ.
A várakozások szerint több mint 80 millió forintos nyereségre lehet számítani - tette hozzá.
A vezérigazgató szerint a hajózási társaság kiugróan jó eredménye több tényezõnek köszönhetõek. Szervezeti változást hajtottak végre, változtattak a reklámstratégián, nem emeltek árakat a hajózási szolgáltatásokban, sõt újabb kedvezményeket vezettek be. Hozzátette, a strandok és kempingek forgalmát tizedelõ esõs nyári idõjárás a hajós programoknak kedvezett, és a Balaton-régió egyre színesebb és színvonalasabb programkínálata is sok vendégeket csábított a vízre. Forgalomnövekedést generált az is, hogy az idõjáráshoz rugalmasabban igazodik a társaság, mint a korábbi években, így már kora tavasszal elindította hajóit, és kedvezõ õszi idõjárás esetén október 5., a hajózási szezon hivatalos zárása után is indulnak még hajójáratok.

 

MTI - Kanizsa2014-09-21 08:23:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül