Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795835    
Honlapkeszites

Szombaton tartják a balatoni hajózás napját

Színes programokat tartanak szombaton Siófokon, ahol elsõ alkalommal a nagyközönséget is várják a balatoni hajózás napján.


Kecskésné Horváth Tünde, a hajózási társaság munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy a korábbi években csak a cég dolgozóinak és családtagjainak tartották meg a balatoni hajózás napját, mostantól azonban nyilvánossá teszik az eseményt, ezzel is színesítve az õszi Balaton programkínálatát.
Szombaton déltõl többféle hajós program közül lehet választani: lesz sétahajózás a Szaturnusz kalandvitorlással és a Tünde nosztalgiahajóval, gyerekhajó gyermekmûsorral és élményhajózás gyorshajóval.
Délután koncertet tartanak a siófoki hajóállomásról induló kompon, amelyen a The Carbonfools játszik. Délután a kikötõben bemutatókat tart a Magyar Honvédségi járõrnaszádja, a vízimentõk sürgõsségi mentõhajója és a Balatoni Vízirendészet rendõrségi motorosa, valamint a szárazföldön a tûzoltók.
A balatoni hajózási szezon hivatalosan október 5-én véget ér, de ha az idõjárás engedi, akkor az önkormányzati tulajdonban lévõ társaság tovább üzemelteti több menetrendszerinti hajójáratát és sétahajóját is az októberi hétvégeken.

 

MTI - Kanizsa2014-09-19 07:01:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül