Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314865    
Honlapkeszites

EGYÜTT – DK: Szociálpolitikai célkitûzésekrõl

„A mi városunk, a mi otthonunk, a mi választásunk!” témakörben az Együtt-DK közös polgármester-jelölti program szociálpolitikai célkitûzéseirõl tartott sajtótájékoztatót Bodó László polgármesterjelölt a Vöröskereszt Sugár út 28. szám alatti épülete bejáratánál.


Elöljáróban megemlítette, az Együtt PM és a DK nem szeretne kampányfogásként a Principális hídjánál sajtótájékoztatót tartani, mert nem tartják tisztességesnek, hogy azok a polgármesterek, illetve jelöltek, akik az elmúlt négy évben érdemlegesen tehettek volna valamit a belvíz megszüntetéséért, inkább egy fotó kedvéért egy homokzsákot arrébb tesznek. Az Együtt-DK másképpen gondolja a segítséget. Tíz képviselõjelöltjükbõl öten jelezték véradási szándékukat.
Azt azonban nehezményezte, hogy a Vöröskereszt vezetõje nem tartotta kívánatosnak a Véradóállomás területén történõ sajtótájékoztatót.
Hogy miért akarnak változtatni? – tért rá a sajtótájékoztató témájára Bodó László –, azért, mert elegük van a szabadságharcból, a sárdobálásból, a Magyarország jobban teljesít, jobban élünk kincstári frázisokból, hogy a 313 forintos euróról már ne is beszéljenek.
Polgármesteri programjából Bodó László kiemelte a lakhatási feltételek, a gyermekek helyzetének javítása, valamint az idõsek segítése érdekében fontosnak tartott elképzeléseket. Többek között a mélyszegénységben, önkormányzati bérlakásokban élõk esetében a kártyás mérõórák felszerelését a további közüzemi hátralékok elkerülése végett. A felgyülemlett lakbérhátralékok csökkentése érdekében lehetõséget biztosítanak a hátralék egy részének ledolgozására önkormányzati beruházásoknál, felújítási munkálatoknál. A város kül- és perem területein élõ nehéz sorsú gyermekek iskolába járását ingyenes autóbuszbérlet biztosításával segítenék. Üres önkormányzati ingatlanban kialakítanák az albérlõk házát, induláskor maximum 10 fõvel.
Rugalmas idõbeosztással, illetve nyújtott idõtartamú hozzáféréssel biztosítják az igénylõk részére a házi gondozást. Életre hívják a „Nemzedékek Háza” hálózatot, ahol a nagymamák és nagypapák átadhatják élettapasztalatukat unoka korú fiatal házasoknak. A hálózatot három ütemben valósítanák meg.

Kanizsa2014-09-18 13:56:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül