Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54761108    
Honlapkeszites

Táncház és tánctörténeti prezentáció a XII. Keszthelyi Táncpanorámán

Három nagy együttes produkcióival, nagyszabású táncházzal és szórakoztatató tánctörténeti prezentációval várja szeptember 18. és 20. között az érdeklõdõket az idén 12. születésnapját ünneplõ Keszthelyi Táncpanoráma.
 


A Nemzeti Táncszínház és a keszthelyi Balaton Kongresszusi Központ és Színház közös rendezvényén három nagy táncegyüttes, a Bozsik Yvette Társulat, a Szegedi Kortárs Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (korábban Honvéd Táncszínház) produkcióit láthatja a közönség - olvasható a Nemzeti Táncszínház által az MTI-hez eljuttatott közleményben.
A háromnapos fesztivált Dusa Gábor fotóriporter 24 címû fotókiállítása és Lakatos János koreográfus, táncpedagógus Táncoló filmkockák címû szórakoztató tánctörténeti prezentációja gazdagítja. A rendezvényen táncház is várja az érdeklõdõket, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas mûvész vezényletével.
A Keszthelyi Táncpanoráma, amely a táncmûvészet kiemelkedõ társulatait vonultatja fel a néptánc, a táncszínház és a modern balett mûfajában, a Balaton parti város egyik fontos kulturális eseményévé nõtt ki magát.
Idén a Bozsik Yvette Társulat Csillagokkal táncoló Kojot címû táncos mesedarabjával kedveskednek a szervezõk a gyerekeknek, míg a felnõtt közönséget a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Táncoló Tavasz, valamint a Szegedi Kortárs Balett Rítus címû produkciója várja.

 

MTI - Kanizsa2014-09-18 06:44:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül