Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319549    
Honlapkeszites

Megtartotta alakuló ülését a nagykanizsai Állatvédelmi és Állatmentési Õrszolgálat

A Cseresnyés Péter polgármester által augusztus 8-án közzétett felhívás óta negyvenöten jelezték csatlakozásukat a szervezethez. Az érdeklõdõket a szervezõ, dr. Szabados Gyula, az Euroház 2000 Egyesület elnöke köszöntötte a Vasemberház dísztermében, majd felvázolta az Állatvédõrség munkáját, hatásköreit, felépítését, mûködési szabályait és a kutyákkal kapcsolatos helyzetképet.

Elmondta, míg 2012 elõtt 3000, a kötelezõ összeírás alapján 2013-ra 4200-ra emelkedett az ebek száma. Ezen kívül van még chip nélkül kószáló eb, a számuk elérheti a 600-at is. Csak az ebekrõl rendelkeznek információkkal, az állatvédelmi törvény alapján háromévente meg kell ismételni az összeírásukat. A macskákra azonban ez nem vonatkozik – tette hozzá az elnök.


Az Euroház 2000 Egyesület tagszervezeteként mûködõ Állatvédõrség a területi elvet figyelembe véve megválasztotta az operatív feladatokat ellátó vezetõségét. Ennek alapján Gyõrfi Éva, Gerencsér Vivien, Neumajer Márton (Keleti városrész) Járik Viktória (Északi városrész) Pusztainé Weinhoffer Zita (Bajcsa) Tóth József (Kiskanizsa) látja el a feladatokat. Önkormányzati oldalról Bizzer András és Gyalókai Zoltán, a Közterület Felügyelet valamint civil egyesületek segítik a felelõs állattartásért tenni akarók munkáját. Továbbra is várják az – allatsegites@gmail.com – e-mail címre mindazon önkéntesek, diákok és magánsemélyek jelentkezését, akik szívügyüknek tekintik az állatok védelmét.

B.E.2014-09-17 08:37:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül