Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353443    
Honlapkeszites

Egyre közelebb a "Sörgyár-álom"
Ismét a nagykanizsai sörgyár felépítésének a gondolatát vetette fel legutóbbi sajtótájékoztatóján Tóth Nándor és Karádi Ferenc fideszes önkormányzati képviselõ.

Tóth Nándor elmondta, a leendõ sörgyárról szóló elsõ hírek megjelenését követõen számukra is meglepõ módon, nem csak a nagykanizsai és a város közvetlen környezetében élõktõl kaptak bíztató, gratuláló telefonokat, hanem komoly szakmai érdeklõdõk is jelezték, hogy érdemes ezt az ötletet befektetõi szempontból is megfontolni.

– Abban a helyzetben, amikor a város lehet a kezdeményezõje egy hasonló elképzelésnek, számtalan alapkérdés tisztázására van szükség a megvalósítás érdekében – hangsúlyozta a képviselõ –, hiszen tárgyalások során lehet majd felmérni, hogy egy potenciális, lehetséges befektetõ milyen feltételek mellett látja reális esélyét a gyár újbóli megépítésének.
– Az elsõ ez irányú megbeszélés megtörtént a múlt héten – folytatta Karádi Ferenc városatya. – Egy, a sörgyártás területén komoly ismeretekkel rendelkezõ személy kérte a találkozás lehetõségét tõlük, és Cseresnyés Péter alpolgármestertõl annak érdekében, hogy részletes információkat kapjon a helyi lehetõségekrõl, és felvegye velük a kapcsolatot a további együttmûködés érdekében. Tájékoztatott bennünket a jelenlegi pici viszonyokról, és megbeszéltük azokat a lehetõségeket, amelyeket a városon belüli sörgyártás során feltétlenül figyelembe kell venni. Örömmel mondhatjuk, hogy a megbeszélés végén kialakult kép sokkal kedvezõbb, mint ahogy azt reméltük. Nagykanizsa múltja a sörgyártás területén még mindig olyan reklám erõvel hat a piaci szereplõk körében, hogy szívesen vesz részt a gyár újraélesztésében a szakemberek jó része. A tárgyalás alkalmával szakmai befektetõket képviselõ úr is hangsúlyozottan a helyi sörgyártás 1939-es megszûntetését, majd újra indítását hozta fel példaként a mai helyzethez hasonlítva. Azt hisszük, hogy nem szabad ezt a pénzben kifejezhetetlen értéket veszni hagynunk. Minden rendelkezésünkre álló eszközzel hozzá kell járulnunk ahhoz, hogy azt a kevés lehetõséget, ami városunkat híressé, vonzóvá teheti országosan is, egy jól átgondolt támogatással elõsegítsük.
B.E.


2009-01-20 15:14:06


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül