Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400361    
Honlapkeszites

Önkormányzat 2014 - Vona: a választás tétje, hogy a Jobbik váltópárt legyen 2018-ban

Az önkormányzati választásnak az a tétje, hogy a "kétharmados hatalmi mámort" korlátok közé lehet-e szorítani, lehet-e gátat emelni a Fidesz országirányítási, központosítási törekvései elé - jelentette ki a Jobbik elnöke pénteken Nagykanizsán.
 


Vona Gábor a városháza elõtt, az ott zajló dödöllefesztivállal egy idõben tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: abban bízik, hogy október 12-én az önkormányzatokat illetõen országos viszonylatban olyan felhatalmazást kap a Jobbik, amely esélyt ad arra, hogy a 2018-as országgyûlési választás után váltópárt legyen.
A pártelnök úgy fogalmazott: számtalanszor hallható volt a kormány részérõl, hogy mennyire fontos az önkormányzatiság, amit értéknek tekint. Felidézte, hogy néhány napja Orbán Viktor is arról beszélt, a magyar emberek az önkormányzatiság pártján állnak.
Erre reagálva Vona Gábor úgy fogalmazott: "Orbán Viktornál nem azt kell nézni, hogy mit mond, hanem hogy mit cselekszik", ezt õ mondta korábban magáról.
Azzal folytatta: a kormányerõk az elmúlt négy évben szinte mindent megtettek azért, hogy az önkormányzatok "önállóságát, létezését ellehetetlenítsék". Ennek ellenére a jelöltállításban is erõsödött a Jobbik, a Fidesz mögött a második erõt képviseli, miközben a baloldal "széthullottságában fel sem képes venni a versenyt a Jobbikkal".
A párt számára Zala megye "a Dunántúl fellegvára", és ezt a pozícióját az önkormányzati választáson is meg fogja õrizni. A megyében már az országgyûlési választáson is kitûnõ eredményt ért el a párt, ezt szeretnék a helyhatósági választáson is megerõsíteni, s Nagykanizsán is van esély arra, hogy olyan eredményt érnek el jelöltjeik, amely "megkerülhetetlen erõvé teszi a Jobbikot" - vélekedett Vona Gábor.

 

MTI - Kanizsa2014-09-12 16:56:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül