Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51049344    
Honlapkeszites

A Magyar dal napja - Tóölelésre is várja az érdeklõdõket az idei fõváros, Hévíz

Presser Gábor és a Back II Black frontembere, Bebe vezetésével és közös énekléssel ölelik körbe a gyógytavat vasárnap Hévízen, a Magyar dal idei fõvárosában.


A Magyar dal napjához kapcsolódva már pénteken kezdõdõ rendezvénysorozatról tartott csütörtöki hévízi sajtótájékoztatón Papp Gábor, a város polgármestere elmondta: gyakorlatilag az egész város területe a helyszíne lesz az eseményeknek. A nagyszínpadot a nagyparkolóban állítják fel és itt tartják a koncertek többségét is, de a Moll Károly téren, a Festetics téren, a mozi bejárata elõtt, a sétálóutcában, a Deák téren, sõt még a katolikus templomban is tartanak koncerteket, amelyek a popzenétõl a komolyzenén át a népdalig minden mûfajt képviselnek.
A legfontosabb helyszín a gyógytó, ahol vasárnap tóölelésre várják az érdeklõdõket. A szervezõk számításai szerint nagyjából ezer ember kell ahhoz, hogy kézen fogva körbeállják a tavat. A tófürdõ fõbejáratához várják 10 óráig az "ölelõket", akik a gyülekezõnél az aznap záruló hévízi dalfesztivál döntõseivel közösen, Presser Gábor és Bebe közremûködésével eléneklik az Illéstõl Az úton, az LGT-tõl pedig a Neked írom a dalt címû számokat. Ezt követõen állják körül a tavat, ahol a résztvevõk a Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok címû zalai népdalt adják majd elõ.
Hermann Katalin, a Festetics György Mûvelõdési Központ megbízott igazgatója arról beszélt, hogy a budapesti Dallamos villamoshoz hasonlóan Hévízen a városnézõ Dottó vonaton szolgáltatnak egész nap muzsikát. Nemcsak helyben ünneplik, hogy Hévíz idén a dalos fõváros, a Musiqua Antiqua és a Csicsergõ együttes ugyanis Zalakarosra, Sárvárra és Bükre is elviszi a magyar dal napjára összeállított mûsorát.
A vízen és a levegõben is szerveznek programot, a Mahart a Hévíz nevû balatoni motoros hajón tánczenei színpadot állít fel sétahajózóknak, a hévízi tó mellett pedig - jó idõ esetén - hõlégballont engednek fel. A Hévíz folyóirat aktuális száma is csatlakozott a rendezvényekhez a magyar dallal kapcsolatos írásaival.
Hermann Katalin hozzátette, hogy a www.heviz.hu oldalon vasárnap 13 órától online élõ közvetítés révén azok is bekapcsolódhatnak a programokba, akik távol vannak a fürdõvárostól.

MTI - Kanizsa2014-09-11 14:07:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül