Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54773993    
Honlapkeszites

Elimina Tour Kanizsa Grand Prix UCI C3 XCE (Eliminátor) verseny 2014.09.13. szombat

Az Elimina Tour egy ingyenesen látogatható, hagyományteremtõ, minden évben megrendezésre kerülõ, több állomásos kerékpáros rendezvény és versenysorozat, amelynek eliminator pro-sprint (XCE) versenyszáma egész napos szórakoztató élményt nyújt az odalátogatóknak.


A magyar versenyzõk számára a 2014-es kanizsai XCO versenyre az Odin rendszeren keresztül, az XCE versenyre pedig e-mail-en lehetett regisztrálni. A kanizsai futamokra – mind az XCE és XCO futamra – a nevezés ingyenes volt.
Az Elimina Tour Kanizsa Grand Prix versenyhétvégén helyszíni nevezést is elfogadnak, azonban az XCE verseny esetében a helyszíni nevezéskor nem tudják figyelembe venni a versenyzõ aktuális világranglista helyezését, ezáltal nekik véletlenszerûen adják ki a rajtszámot és a rajtidõt. Az XCO versenynél a beszólítás az aktuális vilgárangilsta hely alapján történik. A helyszínen nevezõk a mezõny végérõl rajtolhatnak majd.

Pályaleírás – lezárt útszakaszok
A kerékpáros versenypálya az Erzsébet tér – Rozgonyi utca keresztezõdésébõl indul a Rozgonyi utca felé. A Rozgonyi utcában a hagyományos menetiránnyal szemben halad a versenypálya az út jobb oldalához igazítva. Az utca vége elõtt a pálya bekanyarodik egy üres telekre, azt követõen eljut a Múzeum térre. Itt az Erdészet épülete elõtt a pálya a lépcsõkön át kiér a Fõútra, elzárva a Múzeum tér bejáratánál lévõ parkolókat. A Fõ útra érve a pálya az utca bal oldalán, a járda jobb oldalához igazítva halad a dödölle fõzõverseny miatt kitelepülõ standok mögött. A Fõ utat keresztezve, valamint a dödöllés standokat megkerülve a túloldali járdán felfestett kerékpárúton folytatódik a pálya. Végig érve a kerékpárúton, a pálya a Vasember épület árkádjai alatt folytatódik. Az utolsó oszlopot megkerülve a belsõ térre ér ki, majd visszamegy az árkádok alá és a Fõ útra. Itt a gyógyszertár elõtt a pálya ismét visszavezet a belsõ térre, majd az anyakönyvezetõi hivatal elõtt a falhoz igazodva megkerüli az épületsort, kiérve a Nagyváthy utcába. Ezt követõen a Fõ utat keresztezve a Sabján Gyula utcában folytatódik a pálya, az út bal oldalán, a rendõrségi ki-és bejárást nem akadályozva, az átmenõ forgalmat részlegesen akadályozva, a programtól függõen. A Sabján Gyula utca az idõfutam (nõi idõfutam: 14:10-14:50, valamint férfi idõfutam: 14:50-15:40) alatt hermetikusan zárva, a többi futam alatt futamonként nyitva tart. A gyalogosok átjutását folyamatosan, az autós forgalmat idõközönként biztosítják. A Vásár utcába kanyarodva az útvonal az Erzsébet tér felé vezet. Itt az út jobb sávjában halad a pálya, majd ráfordul az Erzsébet térre, ahol a Polgármesteri hivatal elõtt az úttesten kerül kiépítésre a befutó/cél terület.2014-09-10 07:41:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül