Ma 2019. 8 24.
Bertalan, Aliz, Detre napja van.
Látogatók száma : 42596626    
Honlapkeszites

Elimina Tour Kanizsa Grand Prix – UCI C3 XCE (Eliminátor) verseny - 2014.09.13. szombat

Az Elimina Tour egy ingyenesen látogatható, hagyományteremtõ, minden évben megrendezésre kerülõ, több állomásos kerékpáros rendezvény és versenysorozat, amelynek eliminator pro-sprint (XCE) versenyszáma egész napos szórakoztató élményt nyújt az odalátogatóknak.

A magyar versenyzõk számára a nevezés a 2014-es kanizsai XCO versenyre az Odin rendszeren keresztül történik, az XCE versenyre az eliminatour@gmail.com e-mail címre küldött üzenettel lehet regisztrálni. A nevezés a kanizsai futamokra - mind az XCE és XCO futamra - ingyenes! Az elõnevezés határideje szeptember 10. 12:00 óra.


Az Elimina Tour Kanizsa Grand Prix versenyhétvégén helyszíni nevezést is elfogadnak, azonban szeretnék felhívni a versenyzõk figyelmét, hogy az XCE verseny esetében a helyszíni nevezéskor nem tudják figyelembe venni a versenyzõ aktuális világranglista helyezését, ezáltal véletlenszerûen adják ki ezen versenyzõk számára a rajtszámot és a rajtidõt. Az XCO verseny esetében (az elõnevezettek számára) a beszóltás szintén az aktuális vilgárangilsta alapján történik. A helszínen nevezõket nem szólítják be, így azok a mezõny végérõl rajtolnak majd.

Pályaleírás – lezárt útszakaszok

A kerékpáros versenypálya az Erzsébet tér – Rozgonyi utca keresztezõdésébõl indul a Rozgonyi utca felé. A Rozgonyi utcában a hagyományos menetiránnyal szemben halad a versenypálya az út jobb oldalához igazítva. Az utca vége elõtt a pálya bekanyarodik egy üres telekre, azt követõen eljut a Múzeum térre. Itt az Erdészet épülete elõtt a pálya a lépcsõkön át kiér a Fõútra, elzárva a Múzeum tér bejáratánál lévõ parkolókat. A Fõ útra érve a pálya az utca bal oldalán, a járda jobb oldalához igazítva halad a dödölle fõzõverseny miatt kitelepülõ standok mögött. A Fõ utat keresztezve, valamint a dödöllés standokat megkerülve a túloldali járdán felfestett kerékpárúton folytatódik a pálya. Végig érve a kerékpárúton, a pálya a Vasember épület árkádjai alatt folytatódik. Az utolsó oszlopot megkerülve a belsõ térre ér ki, majd visszamegy az árkádok alá és a Fõ útra. Itt a gyógyszertár elõtt a pálya ismét visszavezet a belsõ térre, majd az anyakönyvezetõi hivatal elõtt a falhoz igazodva megkerüli az épületsort, kiérve a Nagyváthy utcába. Ezt követõen a Fõ utat keresztezve a Sabján Gyula utcában folytatódik a pálya, az út bal oldalán, a rendõrségi ki-és bejárást nem akadályozva, az átmenõ forgalmat részlegesen akadályozva, a programtól függõen. A Sabján Gyula utca az idõfutam (nõi idõfutam: 14:10-14:50, valamint férfi idõfutam: 14:50-15:40) alatt hermetikusan zárva, a többi futam alatt futamonként nyitva tart. A gyalogosok átjutását folyamatosan, az autós forgalmat idõközönként biztosítják. A Vásár utcába kanyarodva az útvonal az Erzsébet tér felé vezet. Itt az út jobb sávjában halad a pálya, majd ráfordul az Erzsébet térre, ahol a Polgármesteri hivatal elõtt az úttesten kerül kiépítésre a befutó/cél terület.2014-09-06 06:08:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül